Tuesday, May 26#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Mladen Krstajić: “Sa skromnim budžetom po drugi put Radnik u Evropi”


Prati novosti i na fejsbuku!

Radnik će odmjeriti snage sa slovačkom ekipom Spartaka iz Trnave u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Predsjednik ”Plavih” Mladen Krstajić istakao je za portal InfoBijeljina da će ekipa potpuno ozbiljno pristupiti ovom dvomeču.

Mladen Krstajić: “Sa skromnim budžetom po drugi put Radnik u Evropi”
Popularni “Krle”

– Plasman u Ligu Evrope veliki je uspjeh za Radnik, obzirom da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu, kaže predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Krstajić se osvrnuo i na skroman budžet Radnika, koji je i pored finansijskih poteškoća izborio mjesto na evropskoj sceni.

– Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi, tvrdi Krstajić.

Krstajić se zahvalio rukovodstvu FK Borac iz Banja Luke i vrhu Republike Srpske na podršci.

– Ovom prilikom bih se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, RS i BiH, rekao je na kraju predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Radnik je u prvom susretu gost 11. jula u slovačkom gradu Trnava, a sedam dana kasnije naš tim će u Banja Luci ugostiti slovačkog predstavnika u Ligi Evrope.

(Infobijeljina)

Podijelite nas :

loading...