Danas je od kolege novinara Drage Gajića, doajena sportskog novinarstva saopšteno da je Momčilo Stanić novi trener fudbalskog kluba Drina Zvornik. Kako je i očekivano predsjednik Drine i Uprava nisu zakazali press za medije kako bi predstavili novog trenera.

Momčilo Stanić novi trener FK Drina Zvornik
Momčilo Stanić

Iako je svugdje praksa u svijetu javnosti predstaviti novog šefa struke u zvorničkoj Drini ne žele da prate takve trendove. Ponešto se kaže novinaru Gajiću dok se ostali novinari i mediji u Zvorniku ignorišu. Niko od novinara (osim Gajića) u Zvorniku nije pozvan na presicu nit je dobio bilo kakvo saopštenje iz Kluba. Vjerovatno se sve ovo izbjegava zbog potencijalnog postavljanja pitanja koja bi mogla imati zanimljive odgovore. Pitanja bi bila jednostavana, ali bi odgovori zasigurno bili teški.

U nastavku prenosimo tekst kolege Gajića u potpunosti:

Katastrofalni rezultati Drine, koji su je doveli na poslednje mjesto na tabeli Prve lige Republike Srpske nakon šest kola, primorali su Veljka Cvjetinovića da podnese ostavku na mjesto šefa stručnog štaba zvorniškog prvoligaša.

Uprava kluba, reagovala je brzo i na njegovo mjesto imenovala iskusnog i provjerenog fudbalskog stručnjaka Momčila Stanića iz Istočnog Sarajeva. On je u bogatoj trenerskoj karijeri radio kao trener asistent Slavije iz Istočnog Sarajeva u Premijer ligi BiH, a kao samostalni trener vodio je prvoligaške klubove Famos iz Istočne Ilidže, zatim Sutjesku iz Foče, Drinu He iz Višegrada i ekipu Vlasenice.

Zadnji posao trenera bio mu je u akademiji FK Željezničara iz Sarajeva, a radio je i kao trener asistent u A selekciji BiH i kao trener selektor U 19 reprezentacije BiH.

Očekuje nas težak i mukotrpan rad, da popravimo ove rezultate i Drinu vratimo na stazu uspjeha. Biće potrebno unaprijediti igru u svim segmentima, a posebno u odbrani.

Mislim da Drina ima solidan tim i da ću moći uočene nedostatke svesti na najmanju mjeru, kako bi se sadašnje stanje popravilo. Biće potreba maksimalna posvjećenost svih u klubu, kako bi se krenulo sa boljim rezultatima, rekao nam je Stanić.

Leteći cirkus Miće Jevtića ponovo radi
Predsjednik FK Drina Zvornik Mićo Jevtić,
Novi trener FK Budućnost Pilica

Odabrali smo Stranića zbog svih rezultata koje je postigao u dosadašnjoj karijeri. Pružit ćemo mu svaku vrstu podrške kako bi se klub izvukao iz sadašnje neprijatne situacije, rekao je Miodrag Jevtić, predsjednik Upravnog odbora Drine.

D.Gajić