Na granici uhapšen bjegunac kradljivac kojeg traži Sud u Zvorniku

Na graničnim prijelazima prethodnih dana bilo je radni, ukupno su četiri osobe lišene slobode. Među uhapšenim je i jedan kradljivac kojeg potražuje Sud u Zvorniku. Kradljivac iz Zvornika uhapšen je u Orašju. Iz Granične policije BiH su saopštili:

Na granici uhapšen bjegunac kradljivac kojeg traži Sud u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

Službenici JGP Orašje 30. i 29. januara 2019. prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišili su slobode dvojicu bh. državljana. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da O.H. (1993.) potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“, dok je za M.B. (1992.) ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela „krađa“. O.H. predat je službenicima Sudske policije Odžak, a M.B. službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška 29.1.2019. lišen je slobode J.P. (1973.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „spolno nasilje nad djetetom“. Službenici JGP Gradiška državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Banja Luka.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Dortmunda 28.1.2019. pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode bh. državljanina E.H. (1978.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Navodi se u saopštenju o hapšenjima koje je izvršila Granična policija Bosne i Hercegovine u prethodnim danima.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...