Biblioteka „17. septembar“ u Malom Zvorniku, organizovala je u utorak (5. mart) u Domu kulture koncert Miloša Radovića, poznatog baritona, operskog pevača, profesora solo pevanja, soliste RTS-a i Tamburaškog orkestra RTV Vojvodine.

NA KONCERTU MILOŠA RADOVIĆA - Malozvorničani uživali u dobroj pesmi

U prepunoj sali on je izveo kolaž pod nazivom „Koncert za dušu”, sastavljen od starogradskih, evrgrin i tradicionalnih pesama, ruskih ciganskih melodija i romansi, kao i jedne operske arije. Publika je uživala u pesmama Kemala Montena, Zdraka Čolića, Đuze Stoiljkovića, Lea Martina, Bobe Stefanovića, Zvonka Bogdana, a izvođača, kojeg je na klavijaturi pratio brat Aleksandar, profesor klavira, nagradila je burnim aplauzom. Po želji Malozvorničana, koncert je produžen za još pola sata, a gosti su se potom fotografisali sa publikom.

Miloš Radović je studije solo pevanja završio je u klasi primadone Radmile Bakočević, a pored klasičnog, operskog repertoara, izvodi i napolitanske kompozicije, šlagere i tradicionalnu muziku, nacionalnih i svetskih autora. Održao je blizu 300 solističkih koncerata i često nastupao sa različitim ansamblima.

(Lozničke novosti)