Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je za 18. mart metodom javnog nadmetanja prodaju imovine stečajnih dužnika “Svile”i “Celvlakna”, nekadašnjih fabrika u sastavu HK “Viskoza”.

Rasprodaja u Loznici, zemljište "Viskoze" na licitaciji
FOTO: Arhiv

Na prodaju je veštački stvoreno neplodno zemljište u građevinskom području, površine 30 ari i 77 m2, na potezu Bare, na kome su stečajni dužnici “Celvlakno” i “Svila” upisani sa suvlasničkim udelima od po pola idealna dela. Početna cena je 1,2 miliona dinara, a javno nadmetanje, drugo po redu, biće održano 18. marta u 11 časova u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, Odeljenje za stečaj u Novom Sadu. Podsetimo, 5. februara je nepokretna imovina stečajnog dužnika “Centrofan” prodata firmi “Tomić komerc 05” iz Loznice, odnosno Tršića, na prvom javnom nadmetanju, po početnoj ceni od 11.037.000 dinara.

Prošlog petka održana je prvi put i prodaja pet katastarskih parcela neplodnog zemljišta u svojini fabrike u stečaju “Celuloza” po početnoj ceni od 3,1 milion dinara. Prema nezvaničnim informacijama, parcele su dobile novog vlasnika sa kojim ovih dana treba da bude potpisan ugovor.

(loznicke novosti)