Na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak hapšenje prema potjernici

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 27. februara 2019. godine, predali su državljanina Bosne i Hercegovine, S.M. (1985.), službenicima Policijske stanice Kozluk. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak hapšenje prema potjernici
FOTO: Ilustracija

Dan ranije, 26. februara 2019., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Hum lišen je slobode N.K. (1967.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Višegradu zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Službenici JGP-a Hum bh. državljanina predali su službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

loading...

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo, 26. februara 2019., prilikom ulaska u našu zemlju lišili su slobode dvojicu bh. državljana. Na letu iz Beograda, lišen je slobode A.G. (1962.) jer ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela: „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“. Na letu iz Berlina lišen je slobode A.Š. (1994.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „učestvovanje u tuči“. Predati su službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Saopšteno je iz Granične policije BiH.

Podijelite nas :

loading...
loading...