Thursday, May 28#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku još 50 slobodnih mjesta za upis


Prati novosti i na fejsbuku!

Svršenim srednjoškolcima ostalo je još 50 mjesta na raspolaganju za upis u Tehnološkom fakultetu u Zvorniku Prema riječima dekana prof.dr. Miladina Gligorića u prvom upisnom roku na studijskom programu Hemijsko inžinjerstvo i tehnologija upisano je 38 , dok je na Biologiji upisano 12 kandidata.

Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku još 50 slobodnih mjesta za upis

Gligorić je rekao da će drugi upisni rok biti održan početkom septembra kada će se na studijski program Hemijsko inžinjerstvo i tehnologija moći upisati 22 studenta koji se finansiraju iz budžeta i 10 samofinansirajućih , dok će se na studijski program Biologija moći upisati tri studenta na budžet i 15 samofinansirajućih. Interes za upis je na nivou prošlogodišnjeg, rekao je dekan Tehnološkog fakulteta, dodavši da sobzirom na broj svršenih srednjoškolaca mogu biti djelimično zadovoljni dosadašnjim odzivom. Gligorić je istakao nadu da će u drugom upisnom roku popuniti sva upisnom politikom predviđena mjesta. Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom roku vršiće se od 26 avgusta do 6. septrembra svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Polaganje prijemnog ispita zakazano je za ponedeljak 9 septembar u 9 časova

Na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku još 50 slobodnih mjesta za upis
Arhiv

Ove godine veliko interesovanje svršeni osnovci u Zvorniku su pokazali za upis u Tehničko školski centar , gdje su skoro sva mjesta bila popunjena već u prvom upisnom roku. Dekan Tehnološkog fakulteta je istakao da ga taj podatak raduje. “ Očigledno je da se vraća interesovanje za zanimanja koja imaju prostora za zapošljavanje. Upisom u proizvodna zanimanja u srednjim školama, tehnički fakulteti, među kojima je i Tehnološki fakultet Zvornik sigurno će u budućnosti imati više studenata” rekao je Gligorić. On je naglasio da je veliki broj inžinjera ovog fakulteta zaposleno u najvećoj kompaniji u Zvorniku , Alumini gdje vode ključne procese proizvodnje . Naravno to je jedan od indikatora da mladi Zvornika, ali i regije Birač , trebaju upisivati proizvodna zanimanja, naglasio je dekan Tehnološkog fakulteta.

(Radio Osvit)

Podijelite nas :

loading...