Na tuzlanskom aerodromu uhapšena 38-godišnjakinja zbog krivotvorenja isprava u Zvorniku

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Memingena, 22. februara 2019., lišena je slobode Š. B. (1980.), nakon što je utvrđeno da je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP-a Aerodrom Tuzla bh. državljanku predali su službenicima Policijske stanice Zvornik.

Na tuzlanskom aerodromu uhapšena 38-godišnjakinja zbog krivotvorenja isprava u Zvorniku

Službenici JGP-a Bijeljina, 25. februara 2019., lišili su slobode I. K. (1988.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „krađa“. Prethodno, 22. februara 2019., službenici ove Jedinice lišili su slobode N. K. (1978.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljani BiH kontrolirani su na prijelazu Rača na ulasku u BiH i predati službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Minhena pripadnici Granične policije BiH, 25. februara 2019., lišili su slobode J. B. (1989.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP-a Trebinje, 23. februara 2019., lišili su slobode A. P. (1997.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Ivanica i predat službenicima Policijske uprave Trebinje.

Saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :