Nakon vijesti o neuređenosti Memorijalnog centra, predsjednik UO Nisvet Mujanović podnio ostavku, direktor Memorijalnog centra ne prati predsjednika sa ostavkom

Nakon objave portala Klix.ba o neuređenosti Memorijalnog centra Srebrenica Potočari, o čemu isključivu nadležnost imaju službe ovog centra, iako nije isključiva nadležnost Upravnog odbora, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović je podnio ostavku kao znak moralnog čina. Zanimljivo je da direktor Memorijalnog centra koji je uposlenik ovog Centra, koji je svakodnevno tu i u čijoj je nadležnosti i održavanje Centra nije pratio predsjednika i ponudio svoju ostavku.

Nakon vijesti o neuređenosti Memorijalnog centra, predsjednik UO Nisvet Mujanović podnio ostavku, direktor Memorijalnog centra ne prati predsjednika
Nakon saznanja o ostavci, provjerili smo sa, sada već bivšim predsjedavajućim Nisvetom Mujanovićem koji nam je potvrdio naša saznanja i istakao:
Gledao sam majke koje su došle da posjete svoje sinove za Bajram, da se ispričaju s njima. Njihovi bajrami su godinama isti. Tužni, suzni i bolni. Zar mi nismo mogli pripremiti adekvatno šehitluke da ta majka može sjesti na zemlju bosansku i izjadati svoju dušu svom jedincu. Moralno i jedino ispravno je bilo da podnesem ostavku bez obzira da li je zatečeno stanje opravdano vremenskim uslovima ili ne. Valjda.”, kazao nam je.

Podsjetimo, trava u mezarju Memorijalnog centra Potočari – Srebrenica nije bila pokošena uoči Ramazanskog bajrama. Mezari su bili nepristupačni i zarasli u travu uprkos činjenici da se jučer obilježavao Dan šehida.
U Memorijalnom centru Potočari 13 radnika je zaposleno na održavanju.

Nisvet Mujanović je u prethodnom periodu obišao na desetine institucija, ambasada i namaknuo sredstva potrebna za rad i funkcionisanje svih službi u Memorijalnom Centru. Ovaj Zvorničanin je pokazao svoju odgovornost i podnio ostavku iako on lično nije napravio propust koji se desio zahvaljujući najprije lošem vremenu, a potom nedovoljnog entuzijazma stalno uposlenih u ovoj instituciji.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...