Nastavljena potraga za nestalom Salihom Omerović, viđena na području Sućeske!?

Na području mjesnih zajednica Potočari i Sućeska nastavljena je potraga za nestalom Salihom Omerović (54) iz Milačevića kod Srebrenice, o kojoj se od ponedjeljka oko 17 sati ništa ne zna.

Nastavljena potraga za nestalom Salihom Omerović

Nestala žena bila je u posjeti sestri Ramizi Hasanović u Milačevićima i tog dana čuvala je sestrine ovce. Na sebi je imala crnu jaknu s kapuljačom i gumene čime. Rekla je da ide tražiti izgubljene ovce i otad se nije pojavila.

Sljedećeg dana mještani Milačevića i okolnih sela pretražili su cijelo područje, a nakon toga njen nestanak prijavili Policijskoj stanici Srebrenica.

Nastavljena potraga za nestalom Salihom Omerović

Prema opisu Havke Muminović iz Vučevaca kod Sućeske, Saliha je posljednji put viđena u utorak oko 24 sata u tom selu.

– Probudio me lavež pasa. Pomislila sam da su u dvorište došle divlje životinje. Otvorila sam vrata i ugledala osobu u crnoj jakni, ne znajući je li muško ili žensko. Rekla je da je iz Milačevića i da traži ovce. U strahu sam zaključala kuću i pokušala nazvati policiju. Kada sam izašla ispred kuće, osobe nije bilo. Sutradan sam saznala da se radi o izgubljenoj osobi. Sebi ne mogu oprostiti što je nisam primila u kuću – žali se Muminović.

havka muminovic

Nadaju se najboljem

Salihin Brat Velija Omerović došao je iz Dogloda kod Sarajeva, gdje je tokom zime boravila i njegova sestra Saliha, i priključio se potrazi. Kaže da je prošlo pet dana od njenog nestanka i ne vjeruje da je živa, ali se nada najboljem.

Ramo Daubašić, šef ekipe FUCZ-a, kaže da su uz pomoć drugih ekipa i mještana, s psima i dronovima pretresli veliki dio terena navedene dvije mjesne zajednice, a, kako kaže, akcija će trajati sve do pronalaska nestale osobe.

Treći dan kako je nestala starica Saliha Omerović, policija traži pomoć od građana
Ako neko vidi ovu osobu nek odmah pozove 122

(avaz)

Pročitaj i ovo...
Loading...