Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Ne mijenjajte svoje domove za karantin, poštujte mjeru samoizalacije, danas još dva testiranja na korona virus u Zvorniku


Prati novosti i na fejsbuku!

Grad Zvornik uspostavio je karantin u restoranu Studentskog centra koji ispunjava sve neophodne uslove za boravak u njemu. Opremljeni prostor u koji do sada nije smješteno ni jedno lice danas su posjetili gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sa zamjenikom Bojanom Ivanovićem i članovima Odgovornog tima za upravljanje karantinom.

Ne mijenjajte svoje domove za karantin, poštujte mjeru samoizalacije. danas još dva testiranja na korona virus u Zvorniku

Zamjenik gradonačelnika rekao je se u karantin može smjestiti 30 lica koja prekrše mjeru kućne izolacije i da će Gradska uprava biti spremna da obezbijedi i dodatne kapacitete, ali da se nada da za to neće biti potrebe.

Član Odgovornog tima za upravljanje karantinom dr Bogdana Bodiroga ocijenila je da karantin ispunjava predviđene kriterijume i da je odgovarajući za ono za šta je namijenjen.

Zajednički je upućen apel sugrađanima da najdisciplinovanije sprovode preporuke i pridržavaju se svih mjera i da oni kojima je izrečena samoizolacija ne napuštaju svoje domove, jer ne treba da zamijene svoj kućni komfor karantinskim smještajem.

U nastavku pročitajte današnje saopštenje za javnost zvorničkog štaba za vanredne situacije:

Broj:02-055-1-22/2020
Datum, 27.3.2020. godine

Predstavnici Gradskog štaba za vanredne situacije i Odgovorni tim za upravljanje karantinom posjetili su danas karantin u Studentskom centru u Karakaju. Kapacitet karantina je 30 ležajeva, a u njega će biti smještena lica koja prekrše mjeru kućne izolacije i lica koja dolaze iz inostranstva, a nisu zaražena. Tim za upravljanje karantinom čine predstavnici Policijske uprave Zvornik, Doma zdravlja i Civilne zaštite.

Grad Zvornik uz podršku Centra za mentalno zdravlje pokrenuo je psihološko savjetovalište za pružanje prve psihološke pomoći stanovništvu Zvornika i na taj način da im olakša tegobe i strahove nastale zbog pandemije virusa korona. Građani će ovu vrstu pomoći moći da dobiju pozivom na sledeće telefonske brojeve:

  • 056/211-100 lokal 287 od 08 do 14:00 časova radnim danima
  • 056/490-370- od 09:00 do 17:00 časova radnim danima i vikendom
  • 056/490-371- od 09:00 do 17:00 časova radnim danima i vikendom
  • +38164/932-9835 – od 0 do 24 časa radnim danima i vikendom
  • +38765/373-969 – od 0 do 24 časa radnim danima i vikendom

Od početka epidemije do danas je u Bolnici u Zvorniku uzeto devet (9) briseva, pet (5) rezultata je negativno, a nalaz za preostala 4 se očekuje. Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalazi 897 lica, dok je za 67 lica istekla mjera samoizolacije.  Na graničnim prelazima na području grada Zvornik zabilježeno je 344 prelaska granice u oba smjera, rečeno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Ne mijenjajte svoje domove za karantin, poštujte mjeru samoizalacije. danas još dva testiranja na korona virus u Zvorniku

Grad Zvornik pokrenuo je vajber (viber) zajednicu kao još jednu platformu za lakšu komunikaciju i brži prenos važnih informacija. Cilj nam je da uključimo što veći broj građana sa kojima bismo dijelili vijesti i obavještenja od značaja za naš grad Zvornik.

Komunalna policija grada Zvornik kontrolisala je u poslednja 24 sata 75 lica u samoizolaciji i jedno lice nije pronađeno na adresi. U protekla 24 sata nije bilo kršenja policijskog časa, ali je troje (3) lica starijih od 65 godina prekršilo mjeru zabrane izlaska iz domova.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi.

Apeluje se na građane da poštuju naredbe, a posebno na lica starija od 65 godina da ne izlaze iz svojih domova, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

GRADONAČELNIK
Zoran Stevanović

Ne mijenjajte svoje domove za karantin, poštujte mjeru samoizalacije. danas još dva testiranja na korona virus u Zvorniku

Podijelite nas :

loading...