Nove bandere zameniće dotrajale stubove na niskonaponskoj elektro-mreži

Na području opštine Mali Zvornik u toku je zamena dotrajalih stubova na niskonaponskoj elektro mreži.

Nove bandere zameniće dotrajale stubove na niskonaponskoj elektro-mreži

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, tokom marta i aprila u tri malozvornička sela, u Radalju, Culinama i Velikoj Reci, biće ugrađeno ukupno 82 nove bandere.

Radovi su predviđeni na izvodima pet trafostanica u opštini, na trafostanici „Lazići” u zaseoku Rogulja u Radalju, uz ugradnju 22 nova stuba, na trafostanici „Mali Radalj” – „Rogulja” u Radalju, gde će biti zamenjeno 18 stubova, na trafou „Radalj Banja” u Leskovoj Ravni u Radalju, uz zamenu 22 bandere, „Vukovije” – „Bušnica” u Cilinama, gde je predviđena ugradnja 12 stubova i „Mali Zvornik 1” – Velika Reka, ogranak za trafostanicu „Vranjača”, uz ugradnju osam novih stubova.

Jevtić je rekao da će ovi radovi obezbediti stabilnije snabdevanje strujom u pomenutim selima, u kojima je zbog dotrajalih bandera, najčešće pri lošim vremenskim uslovima, dolazilo do čestih prekida u napajanju električnom energijom.

On je najavio da će, po završetku aktivnosti predviđenih za mart i april, uslediti radovi na ostalim ugroženim deonicama elektro mreže, prema utvrđenim prioritetima.

Zamenu stubova na niskonaponskoj elektro mreži u Malom Zvorniku izvodi „Elektrodistribucija” Loznica.

Prema Jevtićevim rečima, rukovodstvo ovog preduzeća najavilo je da će po završetku radova obići obnovljene deonice.

(Mali Zvornik info)

Pročitaj i ovo...
Loading...