Novi pogon „Vivie“: Investicija od osam miliona maraka

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, generalni direktor „Vitinke“ Todor Panić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, Raševu kod Zvornika su pustili u rad novi pogon fabrike prirodne izvorske vode „Vivia“, u koji je uloženo oko 8.000.000 КM.

Novi pogon „Vivie“: Investicija od osam miliona maraka

Petričević je, nakon obilaska novog pogona, rekao novinarima da je otvaranje fabrike izvorske vode „Vivia“ vrlo značajno za Republiku Srpsku iz razloga što se javlja potreba za novim zapošljavanjem, uvođenjem novih tehnologija i obnavljanjem radnih kapaciteta, što omogućava i bolju produktivnost.

– Posebno je značajno što su u potpuno novoj fabrici uvedene posljednje tehnologije koje mogu odgovoriti svim potrebama sve zahtjevnijeg tržišta po pitanju punjenja vode, kao i svih ostalih elemenata vezanih za fabriku – rekao je Petričević.

Naglasivši da je ova fabrika jedna od rijetkih privrednih subjekata u kojoj se nalazi naš domaći kapital, Petričević je čestitao rukovodstvu fabrike i radnicima na uloženom trudu i naporu da fabrika bude na visokom proizvodnom nivou i da ima uzlazni trend na domaćem i tržištu regiona.

On je izrazio posebno zadovoljsto što je mandžment „Vitinke“ nagradio zaslužne radnike koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju ovog kolektiva i imali šansu da ostvare sve poslovne ideje koje su imali.

Novi pogon „Vivie“: Investicija od osam miliona maraka

Direktor Službe marketinga „Vitinke“ Mirko Savić rekao je da je kapacitet nove linije za proizvodnju izvorske vode „Vivia“ 12.000 jedinica na čas, ili 100 miliona jedinica na mjesečnom nivou.

Savić je rekao da u fabrici „Vivia“ trenutno rade 33 radnika u tri smjene i dodao da je tržište za ove proizvode obezbijeđeno.

– Кompanija „Vitinka“ izvozi u Crnu Goru, a plan nam je da do kraja ove godine razvijemo tržište Srbije i naravno ostvarimo poslovne kontakte sa zemljama Bliskog istoka – rekao je Savić.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da kompanija „Vitinka“ zauzima posebno mjesto na ovom prostrou, gradu Zvorniku i regiji.

Stevanović je podsjetio da nije mnogo novih brendova od rata pa na ovamo napravljeno na ovom prostrou koji su zauzeli neku poziciju na tržištu, osim „Vivie“ koja je to učinila.

– Uloženo je mnogo energije, i zato priznanje svima koji vode ovu kompaniju, kao i svim radnicima koji su dali doprinos da „Vitinka“ ima kvalitetne proizvode, među kojima je i flaširana voda „Vivia“ – rekao je Stevanović.

On je naglasio da upravo iz tih razloga „Vivia“ može da stane rame uz rame sa svim fabrikama slične vrste u svijetu.

Novi pogon „Vivie“: Investicija od osam miliona maraka

– To je nešto čime pokazujemo da možemo da se nosimo sa najprobirljivijim tržištima, da možemo da se nosimo sa najelitnijim proizvođačima ove vrste proizvoda na prostrou cijele planete – rekao je Stevanović.

Generalni direktor „Vitinke“ Todor Panić pozdravio je zvanice i goste i naglasio da je Bog na ovom mjestu nacrtao sve, a da je „Vitinka“ dodala mali detalj svima od koristi, jer je uvijek dobro popiti čistu i svježu, lijepu „Vivia“ vodu.

Menadžment „Vitinke“ uručio je jednom broju radnika zahvalnice koji su zaslužni za razvoj ove kompanije.

Svečanom otvaranju novog pogona „Vivie“ pristustvovao je veliki broj poslovnih saradnika, zvanica i gostiju.

(infobirac.net)

Pročitaj i ovo...
Loading...