Novi predsjednik Rektorske konferencije BiH Stevo Pašalić

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić imenovan je prije dva dana za predsjednika Rektorske konferencije BiH. Stevo Pašalić je svojim radom ostavio dubok trag u Zvorniku. Zanimljivo je i da funkciju rektora obnaša i rođena Zvorničanka Nermia Hadžigrahić koja je rektor Univerziteta u Tuzli. Rijetke su sredine koje imaju dva rektora u isto vrijeme na dva Univerziteta.

Novi predsjednik Rektorske konferencije BiH Stevo Pašalić
Na sjednici u Mostaru odlučeno je da sjedište Rektorske konferencije BiH do kraja ove godine bude u prostorijama Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Usvojen je i izvještaj o finansijskom poslovanju Rektorske konferencije, a razmatrana su i aktuelna pitanja iz nadležnosti Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Razmatrani su i prijedlog finansijskog okvira za akreditaciju visokoškolskih ustanova i studijskih programa, nacrt odluke o kriterijumima za akreditaciju studijskih programa tri ciklusa studija, te prijedlog odluke o normama kojima se određuju minimalni standardi u području visokog obrazovanja u BiH.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o imenovanju generalnog sekretara Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ravijojle Đuričić na dužnost generalnog sekretara Rektorske konferencije BiH.

Rektorska konferencija donijela je odluku o organizovanju konferencije, te će uputiti zahtjev Savjetu ministara za sastanak o stanju u visokom obrazovanju i nauci u BiH, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com)

Pročitaj i ovo...
Loading...