Sunday, June 7#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Novogodišnje kupanje odnijelo dva života (VIDEO)


Prati novosti i na fejsbuku!

Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje na Pećinama u Rijeci danas se pretvorilo u tragediju.

Novogodišnje kupanje odnijelo dva života (VIDEO)

Riječki Novi list piše kako su kupači normalno ušli u more, no ubrzo su se začuli uzvici “upomoć”.

Dvojica su sudionika novogodišnjeg kupanja smrtno stradala, dok su trećeg po neslužbenoj informaciji, uspjeli reanimirati te je, kako se doznaje, izvan životne opasnosti.

Navodno je tragičnom događaju “kumovalo” jak jugo.

– Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije – ispričao je za Novi list Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja.
Jedan se muškarac, navodno starije dobi, odmah utopio. Drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati da samoj plaži, no nisu ga uspjeli spasiti. Trećem još pokušavaju pomoći. Još nekoliko sudionika je povrijeđeno. Ukupno ih je bilo petnaestak. Na mjestu događaja bile su spasiteljske službe, vatrogasci, hitna pomoć i policija.

Povrijeđeni i vatrogasci

U spašavanju je učestovovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne stanice Vežica, a u akciji su povrijeđena i dva vatrogasca. Inače, tradicionalno novogodišnje kupanje se već četvrtu godinu zaredom održava na Pećinama.

Novi list je objavio i video snimku koja pokazuje kakvi su uslovi vladali danas u moru kod Rijeke i koliko je akcija izvlačenja iz mora zapravo bila dramatična. Video se ne preporučuje osobama koje su previše osjetljive:

(Fokus.ba)

Podijelite nas :

loading...