Pripreme fudbalera Slobode iz Tuzle u punom su jeku. Tri fudbalera zvorničkih korijena ove sezone branit će boje crveno crnih iz grada soli.

Očevi im branili boje Drine oni danas boje Slobode Tuzla
Semir Musić i Nikola Vasiljević na pripremama u Fojnici

Iskusni, rođeni Zvorničani, Said Huseijnović i Nikola Vasiljević svojim iskustvom doprinijet će kvalitetu igre Slobode. U navalnom redu biće i ubojiti Semir Musić sin Refika Musića iz Zvornika, bivšeg fudbalera FK Drina Zvornik.

Zanimljivo je da su nekada očevi Semira Musića i Nikole Vasiljevića zajedno nastupali za FK Drina Zvornik. Ove sezone njihovi sinovi branit će boje Kluba koji u 2019.godini obilježava 100 godina postojanja.

Refik Musić i Mićo Vasiljević su u vremenima dok je Drina igrala u bivšoj Jugoslaviji sa dosta uspjeha nastupali za ovaj zvornički klub.

Musić i Vasiljević zajedno će sa prinovom Husejnovićem na Tušanj će prvi puta istrčati zajedno 14.jula kada je planirana generalka prije početka sezone. U ovoj utakmici Tuzlaci će snage odmjeriti sa prvoligašem Zvijezdom iz Gradačca.

Trenutno se svi fudbaleri Slobode nalaze u Fojnici na pripremama gdje će 10.jula odmjeriti snage protiv mostarskog Veleža.

(Zvornicki.ba)