Sunday, June 7#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Od sutra svi đaci osnovne škole u Srebrenici ponovo u klupama


Prati novosti i na fejsbuku!

Đaci srpske nacionalnosti, koji su dva dana bojkotovali nastavu u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici, sutra se vraćaju u školske klupe, jer je, prema riječima roditelja, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izrazila dobru volju da dođe i razgovara sa njima o aktuelnim problemima u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Od sutra svi đaci osnovne škole u Srebrenici ponovo u klupama

Predstavnik roditelja srpskih đaka u Srebrenici Aleksandar Mlađenović kaže da su roditelji spremni da razgovaraju sa Trivićevom o svim pitanjima u ovoj školi.

“Djeca će sutra doći na nastavu, ali šta će se dalje dešavati, sve zavisi od razgovora sa ministarkom”, kazao je Mlađenović.

Na nastavi u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici u četvrtak i petak se nije pojavilo oko 100 đaka srpske nacionalnosti, jer je, prema tvrdnjama roditelja, Mistarstvo prosvjete i kulture Srpske ignorisalo njihove zahtjeve, za razliku od zahtjeva Bošnjaka kojima su, kažu, većinom udovoljili.

Izrevoltirani nedavnim sastankom Trivićeve sa predstavnicima roditelja bošnjačke djece i uprave škole zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice, na koji oni nisu bili pozvani, odlučili su se na bojkot nastave do ispunjavanja njihovih zahtjeva, koji se između ostalog, odnose na zaštitu srpskih đaka kojima su upućene prijetnje putem društvenih mreža i pojedinih medija, kao i sankcionisanje svih koji su ugrozili bezbjednost djece, piše “Glas Srpske”.

Ministarka prosvjete i kulture u petak je najavila da dolazi u Srebrenicu u ponedjeljak i da će razgovarati sa srpskim roditeljima u Savjetu roditelja i rukovodstvom ove škole kako bi utvrdili šta se može uraditi da bi se stvorio što bolji ambijent u ovoj školi i lokalnoj zajednici.

Prema njenim riječima, Ministarstvo je aktivno uključeno u praćenje situacije u Srebrenici i u rješavanje problema koji su tamo nastali.

“Zvanično smo se oglasili saopštenjem da smo u principu postupili po svim zahtjevima roditelja djece srpske nacionalnosti tako da ćemo vidjeti na koji način poboljšati ambijent, naravno u saradnji sa lokalnom zajednicom, upravom škole i svim onim koji su uključeni u sam proces rješavanja pitanja u Srebrenici”, rekla je Trivićeva.

(nezavisne)

Podijelite nas :

loading...