Od sutra, 27. avgusta, most između Zvornika i Malog Zvornika zatvoren za prelaz, potvrđeno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Od utorka 27.augusta zatvoren saobraćaj za pješake preko starog zvorničkog mosta

Most kralja Aleksandra I Кarađorđevića, odnosno granični prelaz u Zvorniku, biće zatvoren za saobraćaj od utorka, 27. avgusta, zbog radova na rekonstrukciji. Saglasnost za zatvaranje mosta u trajanju od tri mjeseca dali su nadležni organi BiH i Republike Srbije.

Na mostu će biti urađena antikorozivna zaštita, odnosno pjeskarenje i farbanje, zamjena kolovozne konstrukcije u cjelosti, odvodi oborinskih voda i urađena rasvjete. Most će biti zatvoren dok budu izvođeni neki od radova koji most čine nebezbjednim za pješake.

Grad Zvornik će zajedno sa opštinom Mali Zvornik obezbijediti autobus koji će saobraćati na relaciji Кarakaj-Zvornik odnosno Mali Zvornik–Most u Кarakaju i koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.

Iz Gradske uprave Zvornik pozivaju građane da budu strpljivi dok traju radovi, jer je rekonstrukcija ovakvog objekta bila neophodna i nešto što smo svi sa velikom željom čekali, a što će most učiniti bezbjednijim i ljepšim, onakvim kakav zapravo i treba da bude, saopšteno je iz Gradske uprave Zvornik.