U okviru osmog kola prve odbojkaške lige RS, odbojkaši zvorničke Drine upisali su i šestu pobjedu u ovom prvenstvu.

Odbojkaši Drine gostujućom pobjedom izbili na drugu poziciju prve lige
OK Drina

Domaćin Drini bio je OK Tempo Ražljevo koji su u dosadašnjem prvenstvu imali tri upisane pobjede. Da ostanu na tom skoru pobrinuli su se raspoloženi odbojkaši zvorničke Drine.

U prvom setu Drina je pokazala da je došla po pobjedu. Prvi set završen je rezultatom 25:20 u korist gostujućih odbojkaša na meču u Ražljevu.

Drugi set je završen kao i prvi rutinski u korist Drine i onda kada su svi očekivali mirno privođenjekraju utakmice u korist gostujućih odbojkaša, Tempo se budi i smanjuje rezultat na 1:2. Treći set završen je rezultatom 25:22 u korist domaćih odbojkaša.
Četvrti set na utakmici ipak je bio posljednji jer su se zvornički odbojkaši dodatno “uozbiljili” i nisu ništa prepustili slučaju. Otpor domaćina slomljen je u samoj završnici četvrtog seta konačnim rezultatom 26:24 za konačnih OK “Tempo”- OK “Drina” 1:3 i šestu pobjedu u prvenstvu zvorničkih odbojkaša.

Odbojkaši Drine gostujućom pobjedom izbili na drugu poziciju prve lige
ARHIV: Kapiten Tomić u akciji

Ovom pobjedom odbojkaši Drine izbili su na drugo mjesto jer su odbojkaši Ljubinja doživjeli pomalo neočekivan poraz u Pelagićevu od istoimenog kluba.

Na čelu odbojkaše lige RS nalazi se tim OK “Majevica” iz Lopara koji su upisali svih osam pobjeda u prvenstvu. Vodeću Majevicu prati Drina sa šest upisanih pobjeda dok je na trećem mjestu od sinoć tim OK Ljubinje.

(Zvornicki.ba)