Odbojkaši Drine izgubili su od ekipe “Maglić” iz Foče u drugoj uzvratnoj utakmici polufinala plejofa koja se igrala u Zvorniku. Ovim porazom tim Drine je zaustavljen na putu ka tituli i najvišem rangu odbojkaškog prvenstva u BiH.

Odbojkaši "Drine" zapeli na "Magliću" i ispali iz trke za finale plejofa

Svega stotinjak Zvorničana došlo je pogledati odbojkaše “Drine” u drugoj polufinalnoj utakmici plejofa. Može se zaključiti da domaća publika i teren nisu bili neka velika prednost odbojkašima Drine u ovom susretu. Zbog malog broja igrača u rosteru, povreda ključnih igrača, ovaj tim Drine nije mogao više od postignutog. Teško će se ponoviti prilika kao ovogodišnja, ali tim Drine je u prosjeku mlad, pa se Zvorničani mogu nadati tituli u skorije vrijeme.

Ukupan rezultat u Zvorniku je glasio 1:3 po setovima (19:25, 25:20, 16:25, 21:25).  Ekipa iz Foče ostvarila je zasluženu pobedu u Zvorniku, a treba istaći da je Maglić u doigravanje u odnosu na regularni deo ušao značajno pojačan.

Odbojkaši "Drine" zapeli na "Magliću" i ispali iz trke za finale plejofa

Prvi set odlučen je najviše zahvaljujućo velikom broju servis grešaka domaćih igrača, što su gosti znali da iskoriste i prvi set završe sa 19:25. Drugi set je bio jedina sviejtla tačka utakmice za domaći tim. Drina je značajno popravila servis i prijem, te i na kraju set završen rezultatom sa 25:20.

U trećem setu bilo je neizvesno do rezultata 9:8, nakon čega je Vuković povezao šest servisa i odveo svoj tim do 15:8, što je ekipa Maglića znalački sačuvala do kraja seta koji je završen sa 16:25. U četvrtom setu rezultat se lomio do 16:16, tada gosti preuzimaju inicijativu i slave na kraju sa 21:25.

Odbojkaši "Drine" zapeli na "Magliću" i ispali iz trke za finale plejofa
Svega stotinjak ljudi na tribinama RSC-a Zvornik, puno više govori o Zvorničanima nego odbojkaši Drine

Odličnu partiju u redovima Maglića pružili su iskusni Matović i Vuković koji su najzaslužniji što je njihov tim ostvario plasman u finale plej-ofa. Tim Drine je bio u potpunom sivilu i neprepoznatljiv u odnosu na regularni dio prvenstva koji su završili sa samo jednim porazom.

Prvi čovjek Drine Velibor Petrović je nakon susreta za portal Zvornicki.ba izjavio:

Ekipa “Maglića” bila je bolja u oba susreta plejofa i zasluženo prošla u finale, ja im želim svu sreću u nastavku. Povrede ključnih igrača, kratka klupa doveli su do igre kakvu smo večeras pružili, a koja nije dovoljna da se plasiramo dalje. Mi smo naš cilj prije početka prvenstva ostvarili, a to je plasman u završnicu i prvo mjesto na kraju regularne sezone. Okrćemo se u nastavku ženskim selekcijama koje su u sve tri takmičenja izborile završnicu i plejof.” Rekao je Petrović na kraju susreta.

Trener tima “Magić” iz Foče Alen Džambić je o iznenađenju u Zvorniku za portal Zvornicki.ba rekao:

Odbojkaši "Drine" zapeli na "Magliću" i ispali iz trke za finale plejofa
StrategFočaka Alen Džambić

Ako bi se gledala tabela regularnog dijela prvenstva, moglo bi se reći da je iznenađenje, ali ako bi se gledala ova dva meča to i nije tako. Mi smo tek u zadnjim kolima i plejofu imali mogućnost da nastupamo kompletni što se odrazilo i na našu igru. Veliko hvala ljubaznim domaćinima u Zvorniku i sportskoj publici koja je ovo polufinale učinila pravim sportskim. Mi se okrećemo finalu u kojem smo zahvaljujući ovoj pobjedi izborili i prednost domaćeg terena. Tim Drine je više nego zasluženo bio prvi na kraju prvenstva, a mi ćemo pokušati da izborimo povratak u Premijer ligu BiH kroz plejof“. Rekao je Džambić.

Odbojkaši "Drine" zapeli na "Magliću" i ispali iz trke za finale plejofa
Tim Maglića od sinoć prvi favorit plejofa

Nažalost prva titula ove sezone nije stigla u Zvornik. Potpuno neočekivano za sportsku javnost Zvornika bilo je sinoćno ispadanje iz borbe za titulu prvaka.

(Zvornicki.ba)