U zvorničkom Sportsko-rekreativnom centru sinoć se održao Festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva pod nazivom “Našem gradu s ljubavlju”, na kojem nastupaju mališani iz 12 predškolskih ustanova Bosne i Hercegovine (RS) i Srbije.

Održan festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva

Festival je otvorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ističući da je ovo divna manifestacija koju Gradska uprava podržava već osmu godinu.

“Srećan sam što smo prepoznali značaj ovog festivala na kome učestvuju djeca iz Republike Srpske i Srbije”, rekao je Stevanović i naglasio da je Festival smotra onog najljepšeg što imamo, a to su djeca. On je poželio da svi učesnici ponesu lijepe uspomene iz Zvornika, grada koji ima puno djece.
Želimo da tako bude uvijek, da ovaj grad bude grad djece, omladine i mladosti“, rekao je Stevanović.

festival3

Rukovodilac Vrtića “Buba Mara” iz Šapca Silvija Kikanović izrazila je zadovoljstvo što su mališani iz Šapca učesnici ovog festivala i dodala da će se truditi da uvijek dođu na ovu manifetaciju dječijeg stvaralaštva.

Direktor privatne predškolske ustanove “Dragan i Zoran” iz Bijeljine Goran Gašić naglasio je da je festival divna manifestacija koja, na svu sreću, zahvaljujući upornosti zvoričke Gradske uprave i lokalnog vrtića “Naša radost”, postaje tradicionalna.

Zahvaljujići prije svega kvalitetu ove manifestacije i njenoj tradiciji, vrtić ‘Dragan i Zoran’ već petu godinu zaredom učestvuje na ovoj smotri dječijeg stvaralaštva“, rekao je Gašić.

Direktor Dječijeg vrtića “Naša radost” Zvornik Vukomir Stanković poželio je svim učesnicima dobru igru i zabavu, zahvalivši se svima koji su podržali ovu manifestaciju.

On je rekao da na Festivalu učestvuju djeca iz predškoslkih ustanova Bijeljine, Bratunca, Vlasenice, Lopara, Milića, Zvornika, Malog Zvornika, Loznice, Lajkovca, Koceljeve i Šapca.

Održan festival dječijeg muzičko-scenskog stvaralaštva
Sekcija MFS Dnevni Centar Zvornik

Na Festivalu, kao gosti, nastupili su najmlađi članovi Dnevnog centra MFS Emmaus Zvornik koji su svojim nastupom ouševili sve prisutne. Pogledajte i videozapis mališana MFS Emaus Dnevni Centar Zvornik okupljenih u sekciji Travko-Mravko:

Natup su svojim nastupom uveličali i članovi Kulturno-umjetničkog društva “Sveti Sava” iz Zvornika.

Pokrovitelj Festivala, koji se održava osmi put u Zvorniku, jeste Gradska uprava, dok je organizator Dječiji vrtić “Naša radost”.