Odstrijeljen vuk u okolini Kravice

U okviru lovne sezone koja traje još neki dan, odnosno do sredine januara, Miloš Gvozdenović zajedno sa kolegom Momirom iz Kravice, odstrijelio je vuka.

 Odstrijeljen vuk u okolini Kravice

loading...

„Odstrijel vuka nije zabranjen, vuk je štetočina i može da se lovi. Postoje određene takse koje se plaćaju za odstrijel“, istakao je Vidoje Zarić, lovočuvar.
U našem kraju lovi se zec, fazan, lisica, divlja svinja, jazavac, divlja mačka, kuna, medvjed, vuk, srndać. Trajno zaštićena jedino je vidra. Međutim, iako je ovih dana u fokusu, lov na divljač nije jedina aktivnost lovačkog društva „Čauš“.

“Lovačko društvo ‘Čauš’ učestvuje u zaštiti životne sredine, učestvujemo u gašenju požara, sađenju sadnica, Nebojsa Banduka i vukčišćenju sadnica, uzgoju i zaštiti divljači, iznošenje hrane, soli, odstrijel je zadnji, moramo da steknemo uslove za lov“, rekao je Zarić.

Kako smo informisani, veliki broj vukova pojavio se u okolini Kravice ove zime, a onaj koji je odstrijeljen težak je oko 50 kilograma i jedan je od kapitalnih primjeraka.

loading...

Zahvaljujemo se Dragiši i Nebojši Banduka koji su nam ustupili fotografije. Oni su iskoristili priliku i napravili su fotografije – za uspomenu.

(UPDmedia)

Podijelite nas :

loading...