Saturday, May 30#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića


Prati novosti i na fejsbuku!

U nastavku u potpunosti objavljujemo pristiglo saopštenje za javnost od strane Željka Nestorovića, bivšeg šefa omladinskog pogona FK Drina Zvornika i trenera selekcije juniora Drine. Ovo je prvo oglašavanje Nestorovića nakon odličnih rezultata i iznenadnog prekida saradnje prije par mjeseci:

Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića
Nestorović otvorio dušu

Želim ovim putem da se obratim javnosti i i pokažem i drugu stranu istine. Prvo što sam odlučio je bilo da na sve odgovorim tišinom , baš ko što radim i na fudbalskom terenu. Ja vjerujem u rezultate i mislim da su oni pokazatelj svačijeg rada. Međutim morao sam da odgovorim na razne nebuloze koje širi istrošena i bahata osoba uz neizbježnu čašicu rakije ili nekog vina.
Naime, o čemu se radi: Zovem se Željko Nestorović i do početka aprila sam radio kao koordinator svih mlađih selekcija u FK Drina i kao trener juniora istog kluba. Na to mjesto sam bio postavljen da bih škole fudbala doveo u red i napravio ih likvidnim u čemu sam u porpunosti uspio. Broj djece koja je trenirala je iz dana u dan bivao sve veći i naplata je bila veća od 90%.

Djeca su bila zadovoljna kao i roditelji. Sa juniorima sam takođe napravio ogroman uspjeh. Već na kraju jesenjeg dijela prvenstva smo obezbjedili baraž za ulazak u premijer ligu. Proljetni dio smo bazirali na uigravanje i spremanje za taj baraž.

I onda se pojavio Mićo Jevtić. Svemoćni , bahati Mićo Jevtić , kome smeta sve što je uspješno i pozitivno. Čovjek koji na sve moguće načine ruši Drinu i pokušava da je sroza na najniže moguće grane. E , to je taj čovjek koji uz obaveznu čašicu širi sad neke svoje istine osokoljen valjda time što se ja ne oglašavam. A ja sam ćutao i nisam se oglašavao samo iz razloga što nisam želio da na bilo koji način utičem na žestoku borbu za opstanak koju fudbaleri Drine vode. Ja volim Drinu za razliku od njega i znam da Drina nije Mićo Jevtić. I naravno njegova bahatost i bezobrazluk sigurno neće uticati na to da ja Drinu manje volim.

Vratiću se malo unazad….kraj novembra 2018. god. kad je gospodin predsjednik digao sve pare sa računa škola fudbala i preusmjerio ih samo on zna gdje. Tada su počeli svi problemi. Na početku rada je obećao da sa tim parama treba da se izdržavaju škole fudbala i da ih niko neće koristiti. Međutim lakomost je mnogo jača od riječi , makar u njegovom slučaju. Plate su kasnile , a u decembru nam je prebacio tek neke mrvice i obećao da će sve isplatiti početkom godine. Na sastanku u februaru je rekao , citiram :“ Slagao sam , pa šta.“ To je bio njegov odgovor na pitanje o zaostalim platama. Takav je Mićo , a sve to mogu da potvrde učesnici tog sastanka. Ono što je digao sa računa škola fudbala više i ne pominje ( a nikad nije iznio podatak koliko je para digao, a bile su tu članarine za dva mjeseca i sredsva za plate tenera za oktobar i novembar što nikako nisu mala sredstva) . Sad sve umanjuje i pokušava da uskrati i od svakog „uštine“po platu.

Meni je čak na jednom sastanku krajem februara , bezobrazno ponudio nekakvu „nagodbu“ svojstvenu samo njemu , rekavši „ Šta te briga za njih (ostale trenere) tebi ćemo prebacivati.“ Ponudio mi je drugim riječima da budem na njegovoj strani i da ćutim i naravno da pljunem na svoj obraz ili da idem. Meni je moj obraz nešto najsvetije , ali to Mićo sigurno ne bi shvatio niti razumio.

Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića
Predsjednik FK Drina Zvornik Mićo Jevtić, nove optužbe na njegov račun

To je bio samo jedan od probema. Drugi problem je bio taj što je svakodnevno vršio pritisak na mene da prvo „otjeram“ Acu Kostića, dugogodišnjeg fudbalera FK Drina , a koji se zamjerio Mići , uvijek uz riječi, „ Otjeraj ga , ali nemoj da kažeš da sam ti to ja rekao !!!!!!“ Kao da smo djeca.

Ali to je njegova hrabrost u vođenju kluba. On ne shvatajući organizacijeske poslove to zahtjeva , a ne razmišlja o tome ko će i kako da vodi treninge sa djecom( zbog seminara za UEFA A licencu jedan od trenera nije bio tu ) i njega za to nije bilo briga. Poslije je isto to tražio da uradim i sa Srđanom Ešpekom i Goranom Škiljevićem. Ja sam naravno uvijek tražio neki valjan razlog , a mislim da bahatost i osionost jednog Miće nije valjan razlog. Kap u čaši koja je prelila je bila njegov zahtjev da „na sugestiju kluba“ u trenerski pogon ubacim Veljka Cvjetinovića i naravno da mu dam platu (mada se ovdje Mićo ogradio rekavši da ako mi treneri nećemo Veljka među nama da ga ne stavljam i da to zavisi od nas. Mi naravno nismo imali ništa protiv i svi smo se složili sa mojom konstatacijom da on zaslužuje da bude dio našeg tima), da Aleksandru Vasiću povećam platu za jednu školu fudbala i da dam platu Mladenu Lukiću kao treneru golmana. To im je on naravno bio obećao. I na sastanku njega i svih trenera ja sve to iznesem. Inače uvijek je moj rad bio transparentan i javan jer ja ništa ne skrivam niti petljam , a što svi ostali treneri to mogu i da potvrde. Kod mene je sve čisto , transparentno i zabilježeno.

Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića
Struka Kluba Kostić-Cvijetinović (Arhiv)
Predmet sporenja Jevtić-Nestorović

Problem je što Mićo Jevtić zna da radi samo tamo gdje je mutno i gdje je mulj , a ovakav rad mu nikako nije odgovarao pa je zato čak i rekao , naravno uz čašicu u jednom Zvorničkom restoranu, kako ja nisam „njegov“ čovjek i da mora da me se riješi…??? Ali da se vratim ovom sastanku i njegovim zahtjevima. Ja sve saslušam i predložim tri rješenja sa kojim se svi treneri slože. Naravno da nisam imao ništa protiv Veljka i sasvim normalno je bilo da ga uvrstim u rad , ali sam želo da nađem rješenje za to. Prvo rješenje je bilo da se podignu članarine za po 5 km u školama fudbala i to bi pokrilo te plate viška. Drugo rješenje je bilo da se svim trenerima smanje plate da bi mogla ova trojica da dobiju plate , a da članarine ne diramo ( a što su se svi treneri i složili) i treće rješenje je bilo da , pošto je to zahtjev kluba , ova trojica plate primaju sa žiro računa FK Drina.

Željko Nestorović fudbalski trener i književnik iz Zvornika
Željko Nestorović

Treneri su se , ponavljam, složili sa svakom solucijom , ali Mićo nije. Rekao je da će da razmisli ??? Sastanak je inače prošao mirno i svi smo bili optimistični s obzirom da smo imali rješenje. Ali ne lezi vraže , poslije par dana zove me Mićo na sastanak . Ja dolazim a on bezobrazno i drsko uz neizbježnu čašicu , bahato kako samo on to zna pita: „Šta ćeš ti ovdje ?“ Prva misao mi je bila da se okrenem i odem . Ja nisam stoka da dozvolim takvo obraćanje , ali pošto vidjeh čašicu shvatih da se on i ne sjeća da me zvao na sastanak , a i bilo mi je važno jer sam tražio plate za trenere koje nisu dobili već četiri mjeseca. Rekoh mu da me on zvao , a on tek onda shvati gdje je i šta radi tu. I onda su počeli napadi i vređanje.

Podijele u zvorničkom DNS-u donijele novu stranku i gašenje zvorničkog PDP-a
Goran Škiljević još jedan od nepoželjnih za Miću Jevtića

A glavni razlog je bio što nisam otjerao Aca Kostića , Srđana Ešpeka i Gorana Škiljevića. Ja sam mu rekao da ću to da uradim kad mi on napiše napismeno da „na sugestiju kluba“ moram da otpustim tu trojicu trenera. On je onda još više pobjesnio i ja sam se okrenuo i izašao. Tražio je preko Vlade Živkovića da napišem ostavku na mjesto koordinatora što sam ja i uradio. On je već imao spremno rješenje i samo je tražio razlog. Poslije toga je vršio pritisak na ostale članove uprave da me se skroz riješe. Ja sam pristao , ali da mi napišu otkaz, razlog zbog čega me otpuštaju i da mi sve zaostale plate odmah isplate (2200 km. to su bile plate još od oktobra) Ni jedno nije ispoštovao. Ja sam otišao na polaganje UEFA A licence i to je prošlo tiho.

Ne bih se ni sad obraćao da Mićo Jevtić ne pokušava da proturi neku svoju istinu , kojom pokušava da opravda svoje postojanje. Jedan primjer. Ako neki fudbalski trener napravi tri vezana poraza ili četiri , njegova moralna obaveza je da da ostavku. To radi zato što voli klub u kojem radi i fudbalere sa kojima radi , a sve u želji da klub izvuče iz krize. Ako to ne uradi onda je njegov interes drugačiji. On ne voli ni klub ni fudbalere nego mu je najvažnija plata i neki njegov lični inetres. Takve trenere ne inetresuje klub ni njegova budućnost. E , tako je i sa Mićom. Njegovim radom niko u Zvorniku nije zadovoljan , stalno ga napadaju po portalima , po zidovima stadiona pišu „Mićo lopove „ i „ Mićo odlazi“ , a on sve to trpi. ZAŠTO ? ZBOG ČEGA?

Oglasio se Željko Nestorović, bivši šef omladinskog pogona FK Drina Zvornik, teške optužbe na račun predsjednika Miće Jevtića
Prvo obraćanje prisutnim poslije izbora Jevtića

On je uspio da svima u Zvorniku ogadi FK Drinu i on je rak rana Zvorničkog fudbala. Grobar Zvorničkog sporta. I postavlja se pitanje zašto je on tu ? Ovo sve liči na one tranzicije početkom ovog vijeka kad su se preduzeća dovodila na rub propasti , kada su obezvređivana i uništavana , a sve sa ciljem da ih neko kupi po što nižoj cijeni. Da li to i Mićo radi ? To pitanje neko mora NjEMU da postavi , a mislim da o njegovom radu treba neko da se pozabave i vide šta se ovdje dešava. Ako je sve u redu makar da se umiri sportska javnost u Zvorniku, a ako nije da onda neko odgovara za stanje u kojem se nalazi ovaj sportski kolektiv.

Ja ću putem suda da potražim ono što mi duguju jer neću da dozvolim da mi tamo neki Mićo svojom bahatošću i bezobrazlukom bilo šta uskrati. Pošteno sam i predano radio i samo tražim plate koje mi se duguju. A za sve ostalo šta se dešava u FK Drina treba pitati Miću. Treba ga prvo pitati zašto se sakriva i pognute glave ide kroz Zvornik? On kao ugledan privrednik i predsednik Fk Drina bi trebao visoko uzdignute glave da korača Zvorničkim ulicama. Baš kao što svi mi pošteni ljudi radima. Baš kao što i ja radim.

Četvorica zvorničkih kadeta Junuzović, Milošević, Savić i Mujkić na elitnom kampu reprezentacije BiH u Zenici
Još jedna generacija koja puno obećava, ali koju je rukovodstvo kluba uspjelo da unazadi

Da li ga je sramota što nije dozvoljavao da mlađe selekcije treniraju na stadionu , ne na terenu, nego okolo i iza gola. Tjerao je talente iz Drine i uništavao ih. Jednu izuzetnu generaciju juniora koja je baraž za premijer ligu obezbjedila u novembru prošle godine sad omalovažava i proglašava limitiranim igračima , a to je ekipa koja ima samo dva poraza u čitavom prvenstvu. To je ekipa koju je on tjerao sa stadiona i koja je tenirala pored rijeke i po šumi povrh Zvornika. To je ekipa koja do prve prvenstvene utakmice u proljećnom dijelu nije ni jednom izašla na veliki teren na trening , a samo zato što je Mićo to bio zabranio. Čak je jednom prilikom i rekao da ne moraju ni da treniraju. Za škole fudbala je rekao da će ih sve rastjerati i da mu nisu potrebne jer ne donose ništa klubu !!!???? I šta reći na sve to? Da li može bilo šta da se kaže na takvo ponašanje jednog predsjednika kluba ?
I zato se na kraju krajeva uvijek javlja jedno pitanje, ZAŠTO SI TI MIĆO OVDJE ??????

(Saopštenje za javnost Željka Nestorovića, bivšeg šfa omladinskog pogona FK Drfina Zvornik)

 

Stavovi izražene i izneseni u ovom autorskom tekstu ne odražavaju i stavove portala Zvornicki.ba

Podijelite nas :

loading...