Okupljanje fudbalskih reprezntativaca BiH do 15 godina, trojica Zvorničana dobila poziv

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici od 21. do 25. januara biće održan kamp za „U-15“ reprezentativce Bosne i Hercegovine. Poziv su ovaj put dobila i trojica Zvorničana.

Okupljanje fudbalskih reprezntativaca BiH do 15 godina, trojica Zvorničana dobila poziv

Hamza Hadžiavdić je proizvod fudbalske akademije FK Drina Zvornik, trenutno se ovaj reprezentativac nalazi u premijerligašu Zvijezda 09 i nosilac je igre pionirskog tima u Premijer ligi BiH. Hadžiavdić je iz prigradskog naselja Divič i učenik je gradske osnovne škole u Zvorniku. Hamza Redžić je drugi Hamza koji će na ovom okupljanju da osvjetla obraz Zvornika, ali i Tuzle. Hamza Redžić je porijeklom iz Kamenice kod Zvornika, rođen je u Tuzli i nastupa za pionirsku i kadetsku selekciju Slobode Tuzla, sin je predsjednika zvorničkog Preporoda Amera Redžića. Eldin Lolić je iz zvorničkog naselja Lolići kod Bijelog Potoka, njegovi roditelji su nakon povratka u Zvornik napustili ove prostore i skrasili se u Francuskoj. Lolić trenutno ima petogodišnji ugovor sa francuskim velikanom St.Etienne. Prema nezvaničnim informacijama njima će se u reprezntaciji pridružiti i pioniri iz FK Sarajevo koji se ne nalaze na ovom spisku.

Selektor Zoran Erbez je za ovo okupljanje pozvao sljedeće igrače:

Sergej Bjelica (Željezničar), Ajnur Dedić (Malmo, Švedska), Dario Pavlović (TSV Minhen, Njemačka), Aleksandar Klještan (Partizan, Srbija), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Dominik Čeko (Široki Brijeg), Stefan Stojak (FC Angern, Austrija), Hamza Hadžiavdić (Zvijezda 09), Marko Babić (Borac), Rijad Mašala (Željezničar), Haris Hasanović (Sloboda), Adnan Berbić (Mladost Doboj Kakanj), Ajdin Kobašević (Željezničar), Hamza Redžić (Sloboda), Benjamin Durić (Željezničar), Viktor Grbić (Željezničar ST Banja Luka), Armin Karišik (Željezničar), David Dujmović (Jedinstvo Bihać), Ali Serdarević (Željezničar), Alem Domazet (TSG Wieselk, Njemačka), Tarik Bučan (Željezničar), Anel Tabak (Radnik Hadžići), Adi Halilović (SV Darmstadt, Njemačka), Kenan Hadžiavdić (Hertha BSC, Njemačka), Eldin Lolić (St.Etienne, Francuska), Selim Kojić (Schalke 04, Njemačka), Alem Japaur (FC Augsburg, Njemačka), Edin Zengin (SC Freiburg, Njemačka), Armin Durić (Mjondalen If, Norveška), Filip Pandža (Zrinjski).

Pročitaj i ovo...
Loading...