Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, navodi se u dopisu pristiglom iz Policijske uprave Zvornik.

Optužnica protiv 38 godišnjeg narkodilera kojem su policajci pronašli štek u kojem je krio drogu
FOTO: Arhiv

Policijski službenici Policijske stanice Milići, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica M.D. (1980) iz Milića.

Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici PS Milići su 07.12.2017. godine, u mjestu Vukšić Polje, opština Milići, u blizini magistralnog puta Zvornik-Milići, pronašli dvadeset osam (28) pakovanja u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“.
Nastavljajući dalji rad na identifikovanju lica koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, policijski službenici su utvrdili da postoje osnovi sumnje da je lice M.D. početkom decemra 2017. godine, kupio opojnu drogu marihuanu i istu upakovao u dvadeset osam (28) pakovanja ukupne težine oko 11,1 gram, koju je zatim odložio u blizinimagistralnog puta Zvornik-Milići, u mjestu Vukšić Polje, kako bi pri prolasku uzimao određenu količinu radi dalje prodaje licima sa područja opštine Milići.

(Zvornicki.ba)