Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo zajedno sa timom tužilaca i uz asistenciju OSA-e pronašli su oko 22 sata bebu koja je danas oteta u Hadžićima.

FOTO: Faktor.ba
FOTO: Faktor.ba

Potvrdila je ovo za Faktor Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

– Beba je pronađena živa i zdrava – kazala nam je Kuldija.

Otmica se dogodila danas, u popodnevnim satima, kada je, kako je za Faktor ispričala tetka otetog dječaka, lažna patronažna sestra došla u posjetu porodici Ismailovski. U tom momentu, sa bebom je bila tetka mališana, Nađa Mehdi.

Cijela drama odigrala se kada je majka bebe, Lejla Ismailovski, otišla prijaviti novorođenče u Općinu. Otac bebe Kenan, kako nam je kazala, bio je na poslu.

– Došla je mlađa žena u bijelom mantilu, sa medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je tri puta izlazila i ulazila u stan. Izašla je i vratila se sa nečim poput vage i rekla je da mora izvagati bebu. Opet je izašla, pa se vratila i rekla da mora uraditi bebi bris grla i nosa. Tražila mi je štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, što sam joj dala. Onda je otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me – ispričala nam je tetka dječaka Nađa Mehdi.

Kaže da je odmah shvatila o čemu se radi i počela vrištati. To je čula komšinica koja je ušla u stan, te ju je pustila iz kupatila i odmah su pozvale policiju.

VEZANI TEKST – Tetka otetog novorođenčeta za Faktor: Zaključala me u kupatilo i pobjegla s bebom

– Komšije su rekle da su je vidjele kako trči s bebom prema sivom automobilu, ali su svi mislili da s bebom nešto nije uredu i da joj pomaže – kazala nam je potresena djevojka.

Ona je kazala da navodna otmičarka ima do 35 godina, te da je visoka oko 160 centimetara.

(Faktor)