Program stipendija otvoren je do 13.novembra 2017.godine, a cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i radom uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje prenijeli u BiH.

Otvoren Program stipendija njemačke privrede za 2018.godinu

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku obaviti praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita životne sredine, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.
Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj i mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se dvanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Više informacija možete pronaći na: www.stipendienprogramm.org

http://www.opstina-zvornik.org/wp-content/uploads/2017/10/Flajer.Flyer-All-DE.pdf

http://www.opstina-zvornik.org/wp-content/uploads/2017/10/Flajer.Flyer-All-EN.pdf