Proteklih dana nezapamćeno nevrijeme pogodilo je Vlasenicu. Orkanski vjetar je načinio neizmjernu štetu i ostavio nesagledive posljedice.

Otvoren račun za pomoć Vlasenici
FOTO: Opštinska uprava Vlasenica

U gradskom području vjetar je čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove, dok su u selima, pored kuća, stradali i pomoćni objekti, zasadi, plastenici.

Prema trenutnim informacijama, materijalna šteta pričinjena je na skoro svakom individualnom objektu u gradu, te na oko 250 seoskih domaćinstava, a pravo stanje biće utvrđeno tek po prestanku ove nepogode, koja još traje.
Ekipe za procjenu štete su stalno na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove nepogode.

Kada su u pitanju javne ustanove, najugroženiji je objekat Osnovne škole „Vuk Karadžić“, na kome je uništena kompletna krovna konstrukcija. Malo manja šteta je na objektu Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, te je do daljnjeg onemogućeno odvijanje nastave u obrazovnim ustanovama.

Otvoren račun za pomoć Vlasenici
FOTO: www.opstina-vlasenica.org

Bez pomoći prijatelja sami nismo u mogućnosti da se vratimo u normalne tokove i omogućimo pristojan život, prije svega našoj djeci, a onda i ostalim građanima u našoj lokalnoj zajednici.

Polažemo nade da će dobri ljudi, prijatelji Vlasenice, pomoći da se koliko je moguće život normalizuje i da se posljedice ovog nezapamćenog nevremena što prije otklone.
Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da pomognu oporavak našeg grada i time pokažu humanost i solidarnost u ovoj situaciji koja svakoga može zadesiti.

Svi koji su zainteresovani da pruže pomoć najugroženijima mogu to učiniti uplatom sredstava na sljedeći način:

SVRHA DOZNAKE: RAČUN POSEBNIH NAMJENA ZA ELEMENTARNE NEPOGODE
PRIMALAC: OPŠTINA VLASENICA
RAČUN PRIMAOCA: 5554000024871491

DEVIZNI RAČUN:5551101000244369 – EUR
IBAN SWIFT: NOBIBA22AXXX