Već 13-tu godinu tradicionalno, svaki treći dan Ramazanskog bajrama u gradu Zvorniku, na obalama rijeke Drine, u gradskoj dvorani “Mejdan” (današnji RSC). Na ovoj manifestaciji okupe se hiljade mladih sa prostora Zvornika, ali mnogo šire. Okupi se omladina iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, Zvornika pa sve do Bijeljine i Tuzle i svi zajedno dijele bajramsku radost kroz mali fudbal i nadmetanja, a sve u bajramskom duhu.

Ove godine se trinaesti put po redu održava kulturno-sportska manifestacija "Bajramski turnir" Zvornik 2019

Trećeg dana Ramazanskog bajrama u Rekreativno sportskom centru u Zvorniku, nekadašnji “Mejdan”, Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Zvornik, organizuje tradicionalni malonogometni turnir, u cilju okupljanja, druženja i stvaranja prijateljstava između bošnjačke omladine sa prostora cijele sjeveroistočne Bosne i šire.

Ove godine, turnir će se održati 6. juna 2019. godine, odnosno treći dan Ramazanskog bajrama.

Drugi dan Ramazanskog bajrama, na “Dan šehida” biće izvlačenje ekipa i to na mjestu gdje Medžlis IZ Zvornik odredi centralno obilježavanje i sjećanje na šehide.

Za ovu godinu toje planirano u Vitinici, a početak centralnog obilježavanje je sa podne namazom. Nakon toga usljediti će izvlačenje parova prvog kola.

Radni dio turnira počinje, trećeg dana Bajrama ili 6.juna, odmah od 08:00h ujutru.

Svečano otvaranje turnira, uz bogato kulturno – zabavni program kojeg će izvesti zvornička djeca i gosti iz Tuzle i Sarajeva, zakazano je za 11:00h.

Ove godine se trinaesti put po redu održava kulturno-sportska manifestacija "Bajramski turnir" Zvornik 2019

Pozivaju se sva pravna i fizička lica koja bi željela da se uključe u organizaciju ovog turnira, odnosno ukoliko bi izrazili želju za sponzorstvom istog, načini na koji mogu to učiniti su:

na broj telefona: 061/731-373 – predsjednik “Preporoda” Zvornika, prof. Amer Redžić.

na e-mail: [email protected]

Turnir će se svečano uz bogate dodjele novčanih i drugih nagrada zatvoriti u kasnim večernjim satima, oko 22:00h, odnosno zavisno od broja učesnika ekipa. Organizator, kao i svake godine, očekuje preko 40 ekipa.

Ove godine se trinaesti put po redu održava kulturno-sportska manifestacija "Bajramski turnir" Zvornik 2019

Obezbjeđene su vrijedne nagrade za najbolje.

Partner i prijatelj ovogodišnje manifestacije kao i ranijih godina je i portal Zvornicki.ba koji bezrezervno podržava sve pozitivne aktivnosti u gradu Zvorniku koje doprinose boljitku zvorničke lokalne zajednice .

Završen Bajramski turnir Zvornik 2018, osvajač tim "Preporod" Sapna
Pobjednički tim 2018.godine “Preporod” Sapna

(Zvornicki.ba)