Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zvornik ove subote sprovodi izbore u mjesnim odborima, kako bi se izabrali stranački organi, a na kraju i predsjednik gradskog odbora SDA Zvornik. Prema riječima u Povjereništvu SDA Zvornik na čijem čelu se nalazi Mersad Mehmedović sve je spremno za izbore u mjesnim odborima gdje djeluje SDA u Zvorniku. Iz SDA su saopštili da su svi materijali spremni i da će nešto manje od 500 članova SDA u Zvorniku koji su potpisali pristupnicu revidencije imati pravo glasa da biraju i budu birani. Nakon izmjena Statuta SDA na posljednjem Kongresu, izbori u mjesnim odborima sprovest će se glasanjem na listićima.

Ove subote unutarstranački izbori SDA Zvornik

Prema važećim pravilima, članovi jednog mjesnog odbora izabrat će svoj mjesni odbor koji će delegirati članove Skupštine gradskog odbora, a Skupština će izabrati predsjednika SDA Zvornik, Izvršni odbor i ostala stranačka tijela.

Ove subote unutarstranački izbori SDA ZvornikStranka demokratske akcije na području Zvornika uvela je u gradski odbor Povjereništvo u 2017.godini, nakon svađe u rukovodstvu SDA Zvornik koja je kolmunirala razbijanjem Kluba SDA u Skupštini grada, a na kraju i Povjereništvom koje je uvela Centrala iz Sarajeva. Prvi predsjednik Povjereništva SDA u Zvorniku bio je Samir Baćevac iz Janje, a potom Edin Ramić iz Osmaka. Nakon što nisu sproveli izbore u Zvorniku, imenovano je i treće Povjereništvo sa Mersad Mehmedovićem na čelu i to Povjereništvo ove subote 7.decembra sprovest će unutarstranačke izbore.

IZ SDA Zvornik nisu nagovijestili ko će biti novi predsjednik gradskog odbora uz poruku da o tome odlučuju članovi Stranke.

(Zvornicki.ba)