Dvadesetjednogodišnji državljanin BiH, čije ime nije saopćeno, označen je kao vođa narko-kartela, čija su četiri člana, uključujući i njega, uhapšena u akciji policije austrijske pokrajine Koruške.

Pao u stanu koji podsjeća na bunker: Šef narko-kartela porijeklom iz BiH uhapšen u Austriji
FOTO: Ilustracija

Sva četverica uhapšenih prebačena su u zatvor u Klagenfurtu, gdje će sačekati podizanje optužnice. Terete ih za krijumčarenje i prodaju velikih količina droge, a posao je vodio bh. državljanin, dok mu je asistirao dvadesetogodišnji Slovenac.

Oni su nabavljali drogu u Sloveniji i prenosili je preko granice, a onda u Austriji predavali dvojici ovisnika iz Klagenfurta, koji su bili zaduženi za prodaju.

Od januara prošle godine, tandem porijeklom iz BiH, odnosno Slovenije, kako ih sumnjiče, prenio je devet kilograma heroina, pola kilograma kokaina i najmanje 350 tableta ekstazija, tržišne vrijednosti 450.000 eura.
U akciju hapšenja narko-dilera bila je uključena i specijalna austrijska policija “Cobra”, čiji su pripadnici provalili u stan u Klagenfurtu. Iz stana, koji podsjeća na bunker, slovenački i bh. državljanin pokušali su pobjeći preko balkona, ali su ih specijalci uhapsili.

U stanu je pronađeno više hiljada eura u kešu, ali i tek pristigla droga spremna za plasman.

(Faktor.ba)