Počelo postavljanje reflektora na Gradskom stadionu u Bijeljini

Na Gradskom stadionu u Bijeljini počelo je postavljanje reflektora koje će svaki premijerligaš morati da ima naredne sezone.

Ovog vikenda generalke premijerligaša pred početka nove sezone
Uskoro reflektori, nova tribina i još toga na stadionu u Bijeljini

Kao što je poznato, ovaj sportski objekat koristi Radnik, ali u finansijski veoma skupom projektu najmanje novca daju klubovi, koji su dužni da pripreme samo projektnu dokumentaciju.

– Investitor projekta je grad Bijeljina, suinvestitor Fudbalski savez BiH, a očekujemo da sve bude gotovo do proljeća, odnosno prije sastanka Prvostepene komisije za licenciranje. Veći dio finansijskog kola je na našem gradu, a od saveza se dobijaju sijalice, koje nisu nimalo jeftine – naglasio je tehnički sekretar Radnika Slobodan Đorđić.

Borac ima postojeću rasvjetu, a ona bi, po riječima člana Komisije za poboljšanje infrastrukture na stadionima u BiH Rodoljuba Petkovića, trebalo da doživi rekonstrukciju.

– Stubovi na Gradskom stadionu su u odličnom stanju, što će sigurno ubrzati realizaciju ovog projekta. Naime, potrebno je samo da budu promijenjena postojeća rasvjetna tijela. Ove sezone planiran je početak radova na postavljanju reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru – istakao je Petković.

Gradski stadion u Ugljeviku, koji je napravljen 2000, renoviran 2017. godine, a koristi ga premijerligaš Zvijezda 09, ima postavljene stubove, ali se već duže čeka postavljanje sijalica. Predsjednik kluba iz etno-sela Stanišići Boris Stanišić nada se da će i ovom problemu uskoro doći kraj.

– Uradio sam sve što je bilo do mene i vidjećemo u narednom periodu šta će se desiti. Jedno je sigurno, Zvijezda 09 će naredne sezone igrati pod reflektorima ako bude premijerligaš – naglasio je Stanišić, koji najveći dio sredstava izdvaja iz vlastitog budžeta.

I u Krupi na Vrbasu nisu odustali od postavljanja reflektora.

– Kao što je poznato, projekat je urađen prošle sezone, ali je njegovu realizaciju nakratko zaustavilo naše ispadanje iz Premijer lige. Pošto već imamo potpisane ugovore sa FS BiH i gradom Banjaluka, ne vidim razloga da realizacija postavljanja reflektora bude zaustavljena i siguran sam da ćemo naredne sezone, ako se vratimo u elitu, moći da na svom stadionu igramo utakmice i u noćnom terminu – istakao je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Tri stadiona

U ovom trenutku samo na tri stadiona moguće je odigravanje noćnih utakmica. To su Gradski stadion u Banjaluci, “Dr Milan Jelić” u Modriči i Gradski stadion u Foči.

(nezavisne)

Pročitaj i ovo...
Loading...