Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Podignuta optužnica protiv Zorana Lakića za pokušaj ubistva Dragana Kajtazovića kod zvorničkog mosta u novembru 2018.godine


Prati novosti i na fejsbuku!

Zoran Lakić (61) iz Zvornika optužen je za pokušaj ubistva sugrađanina Dragana Kajtazovića kojeg je ranio hicem iz pištolja nakon kraće svađe.

Podignuta optužnica protiv Zorana Lakića za pokušaj ubistva Dragana Kajtazovića kod zvorničkog mosta u novembru 2018.godine
FOTO: Arhiv

Optužnicu protiv njega podiglo je bijeljinsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Bijeljini.

Prema optužnici, obračunu je prethodio sukob i česte svađe između dvojice poznanika, a sve je kulminiralo 22. novembra prošle godine. Toga dana Lakić i Kajtazović susreli su se na obali Drine kod mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

U optužnici se navodi da je Lakić tada prema Kajtazoviću ispalio više hitaca i pogodio ga u butinu i prepone. Ranjeni Kajtazović je počeo da bježi, ali ga je Lakić sustigao i počeo da ga gađa kamenjem prijeteći da će ga ubiti. Nakon toga je pobjegao.

Kajtazović je prevezen u bolnicu u Zvorniku gdje mu je ukazana pomoć. Zadobio je dvije prostrelne rane i utvrđeno je da povrede nisu opasne po život.

Osim za pokušaj ubistva, Lakića terete i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija jer za oružje kojim je ranio Kajtazovića nema dozvolu.

Odbrana još nije iznijela svoje viđenje slučaja, a u gradu Zvorniku postoji mnogo verzija kako se dogodila pucanjava, šta joj je prethodilo i ko je iz Drine izvukao ranjenog Kajtazovića.

Kako je sve to izgledalo u novembru pročitajte klikom ovdje.

(Glassrske/Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...