Delegati na posljednjoj sjednici Skupštine FK Željezničar za novog predsjednika kluba su odabrali Podrinjca iz Sapne Nihada Selimovića. Manje je poznato u javnosti da je novi predsjednik Nihad Selimović rođen u Sapni kod Zvornik. Nihad dolazi iz ugledne porodice Selimović u Sapni koja ima dugu tradiciju bavljenja privredom i tradiciju u mlinarskoj proizvodnji brašna.

Podrinjac Nihad Selimović izabran za predsjednika FK Željezničar

Selimović iza sebe ima mnogo uspješnih projekata koji su zadivili mnoge u BiH i doveli ga na čelo jednog od najvećih klubova u BiH i na ovim prostorima. Mnogi Podrinjci su ostavili dubok trag u prošlosti Željezničara a posljednji Podrinjac koji je imao zapažen nastup je Miroslav Stevanović popularni zvornički “Mića”.

Selimović je nakon izbora u izjavi za medije kazao da se zalaže za jednistvo u klubu i da vrata Željezničara budu otvorena svim dobronamjernim ljudima.

– Moramo pohvaliti neke stvari koje je radila prethodna uprava, počev od infrastrukture, a nova uprava će dati sve od sebe da nastavimo tim kolosijekom. Međutim, neke stvari nisu bile zadovoljavajuće, a prije svega mislim na sportske rezultate i mi ćemo u tom segmentu pokušati učiniti mnogo, jer svjesni smo da bez rezultata neće biti publike, a samim tim ni sponzora, novca i titule – izjavio je Selimović.

Kazao je i da je Amar Osim najbolje rješenje za trenera Željezničara te da svi u klubu odmah trebaju raditi na sastavljanju stručnog štaba i ekipe za nastavak sezone.

Dodaje da finansijski izvještaj nije podnesen jer je nepotpun, ali da je poznato da je finansijsko stanje u klubu loše, te da je račun kluba u ovom trenutku blokiran.

Selimović se obratio delegatima te je predložio članove Upravnog odbora što su delegati usvojili, te su tako članovi UO FK Željezničar postali: Mirza Ustamujić, Jasmin Badžak, Željko Pervan, Admir Džubur, Boriša Misirača, Abdurahman Drkić, Muris Bečirčić, Jasmin Lizde.

Za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je bivši nekadašnji član Upravnog odbora, Midhat Terzić, a za članove Almir Hodžić i Enis Džihanić što je i prihvaćeno.

(Zvornicki/patria)