Pokušao pijan da vozi autobus pun djece na ekskurziju pa ga bratunačka policija uhapsila

Uznemirujuća vijest stigla je ovog jutra iz Bratunca, tačnije područne škole u naselju Glogova gdje je vozač autoubsa pod dejstvom alkohola htio voziti učenike na eksurziju. Bratunačka policija uradila je svoj dio posla i spriječila moguće posljedice alkotestiranjem i hapšenjem neodgovornog vozača. U nastavku prenosimo pristigli dopis roditelja učenika škole u Glogovi kod Bratunca.

Pokušao pijan da vozi autobus pun djece na ekskurziju pa ga bratunačka policija uhapsila

Ne možemo a da ne objavimo ovu zabrinjavajucu vijest.
Naime, radi se o bahatosti, neprofesionalizmu ili pak nečemu trećem…
Vozač jedne prevozničke firme iz našeg bliskog okruženja, vidno u alkoholiziranom stanju dosao je jutros, 30.aprila 2019 u 08:00 ispred osnovne škole Glogova, kako bi preuzeo djecu i odvezao za Tuzlu na jednodnevni izlet.

Međutim kao i svake godine pripadnici Policijske stanice Bratunac detaljno kontrolišu ispravnost autobusa.
Profesionalnim radom i pregledom vozača uočili su da je dotični u ranim jutarnjim satima “udario po čašici” (šljiva,kruška,brlja), nije nam poznato…
Takođe uočeni su i neki nedostatci na samoj ispravnosti autobusa.
Pripadnici PS Bratunac su sankcionisali pijanog vozaca, udaljili ga iz Autobusa i nakon nekog vremena došao je drugi vozač i preuzeo autobus i djecu. Ovo je jedan veliki minus za ovu firmu i možemo slobodno reći da roditelji više neće slati svoju djeca sa ovakvim kompanijama. 

Zahvaljujemo se pripadnicima PS Bratunac na njihovom profesionalnom radu i nadamo se da ce ovaj vozač biti što strozije kažnjen kako više ni njemu ni drugom ovakvo nešto ne bi palo na pamet.

Roditelji učenika OŠ Glogova.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :