Svi zaposleni sa Internog kao i sa COVID odjeljenja zvorničke bolnice koji su po drugi put kontrolno testirani 15.4.2020. su negativni, saopšteno je iz JZU Bolnica Zvornik.

Dvije osobe iz Osmaka za koje je danas potvrđena zaraza virusom korona testirane su od strane Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik.

Nakon pregleda ljekara u JZU Bolnica Zvornik ustanovljeno je da njihova trenutna klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju na COVID odjeljenju zvorničke bolnice te su smještene u karantin za pozitivne na COVID-19, koji se nalazi u Studentskom centru u Karakaju.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ustanovila je sve kontakte sa zaraženim osobama i sprovela njihovo uzorkovanje.

Sutra sa početkom u 09:00 časova tim ruskih medicinskih stručnjaka izvršiće dezinfekciju svih prostorija, bolničkog kruga i sanitetskih vozila JZU Bolnica Zvornik.

Zvanični podaci zaključno sa današnjim danom sa kojima raspolaže JZU Bolnica Zvornik:

Broj uzetih uzoraka: 201
Broj uzoraka negativnih na COVID-19: 195
Broj uzoraka pozitivnih na COVID-19: 5 (Jedna osoba dva puta uzorkovana)
Broj osoba negativnih na COVID-19: 147
Broj osoba pozitivnih na COVID-19: 4
Broj hospitalizovanih osoba: 0
Broj oporavljenih osoba: 3
Broj zaraženih osoba upućenih na dalje liječenje: 1 (osiguranik Republike Srbije)
Broj osoba za koje se čekaju rezultati: 1

Apelujemo, poštujte izrečene mjere zaštite i ne izlazite van svojih domova bez prijeke potrebe.

Aktuelno stanje o korona virusu i dalje možete pratiti putem službene stranice Vlade Republike Srpske za pravovremeno i tačno informisanje o korona virusu u Srpskoj, kao i zvaničnih podataka koji će biti objavljivani svakodnevno na stranici JZU Bolnica Zvornik.
(JZU Bolnica Zvornik)