Wednesday, June 3#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Poslanik Evropskog parlamenta dr.Šoltes posjetio Vlasenicu


Prati novosti i na fejsbuku!

U radnoj posjeti opštini Vlasenica boravio je dr. Igor Šoltes iz Slovenije, poslanik Evropskog parlamenta i izvjestilac EP za Kosovo. Šoltes se sastao sa načelnikom Vlasenice, Miroslavom Kraljevićem, pri čemu je bilo riječi o prirodnim potencijalima ove opštine.

Poslanik Evropskog parlamenta dr.Šoltes posjetio Vlasenicu

“Dosta tema smo otvorili. Razgovarali smo prvenstveno o ekosistemu i potencijalima koje Vlasenica ima, kao i o svemu onome što Evropa nudi kao pomoć kako bismo to sačuvali”, rekao je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.

Načelnik opštine osvrnuo se i na ispitivanja ozona koja su vršena na prostoru Igrišta i Javor planine, ističući neiskorištenost potencijala čistog vazduha na području Vlasenice.
“Konkretno je dogovoreno da napravimo što više kontakata sa odgovornim sektorima u Briselu, da se vidi na koji način, iz kog fonda i u okviru kojih projekata se može najviše izvući za taj kraj, u smislu budućeg održivog razvoja i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta”, rekao je Šoltes nakon sastanka u Opštini Vlasenica.

Poslanik Evropskog parlamenta dr.Šoltes posjetio Vlasenicu

Kako je rečeno, u narednom periodu je neophodno otvoriti nove projekte koji će unaprijediti nauku na ovim prostorima, zaštititi prirodu, ali i potencijalno otvoriti nova radna mjesta.

Podijelite nas :

loading...