Potvrđena optužnica protiv ubice iz Milića koji je svoju majku bacio sa balkona šestog sprata zgrade

Miljan Žarković Žare (39) iz Milića optužen je za ubistvo majke Dese Žarković (65), koju je pijan bacio s balkona njihovog stana na šestom spratu zgrade u milićkoj ulici Vuka Karadžića.

Potvrđena optužnica protiv ubice iz Milića koji je svoju majku bacio sa balkona šestog sprata zgrade

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Okružni sud u tom gradu. Nakon potvrđivanja optužnice Miljanu je produžen pritvor.

Prema optužnici, on je zločin počinio 21. decembra prošle godine kada je majku izgurao iz stana na balkon, a zatim je bacio s njega. Nesrećna žena pala je na travu ispred ulaza u zgradu i na mjestu ostala mrtva. U optužnici se navodi da je kobne noći Miljan Žarković došao pijan u stan u kojem živi s ocem i majkom.

– Nakon što je ušao u sobu, bez ikakvog povoda počeo je da baca stvari kroz prozor. Poslije kraćeg vremena izašao je i na balkon i počeo da baca s njega sve što mu se našlo pod rukom. Majka Desa ga je upozorila da to ne čini i da će pozvati policiju. On ju je tada uhvatio za grudi i gurnuo na balkonsku ogradu, a zatim je uhvatio za noge, podigao i bacio preko ograde. Nesrećna žena je usljed pada zadobila više teških povreda od kojih je preminula – navedeno je u optužnici.

Mještani Milića su poslije zločina ispričali da je Miljan ranije pravio probleme i svađao se s roditeljima. Prema njihovim riječima, Miljan je često volio da popije, a pričalo se i da se drogira.

– On je mjesec prije ubistva majke s krova zgrade bacao neke daske i burad i umalo nije pobio neke ljude. Njegova majka je često krila da je njen sin nasilnik i eto kako joj je vratio – rekao je jedan mještanin Milića ne želeći da mu pominjemo ime.

Pokojna Desa Žarković bila je učiteljica u Osnovnoj školi “Aleksa Jakšić” u Milićima i svi su je poštovali.

(Glassrpske)

Pročitaj i ovo...
Loading...