Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Potvrđeno da je uhapšen Slaviša Jurošević glavni osumnjičeni za organizovanje napada na Slobodana Vasiljevića


Prati novosti i na fejsbuku!

Policija u Grčkoj uhapsila je Slavišu Juroševića na osnovu međunarodne potjernice, raspisane zbog sumnje da je organizovao i učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Vasiljevića u junu ove godine u Šekovićima. Prema pisanjima medija u BiH, Vasiljević je napadnut zbog ranijeg pisanja o Rajku Dukiću iz Milića. Dukić je negirao bilo kakvu umješanost u pokušaj ubistva Vasiljevića, ali je nakon buđenja iz kome povrijeđenog Vasiljevića Dukić otišao do policije u Miliće i prijavio ugroženu sigurnost od strane Vasiljevića. O hapšenju Juroševića portal Bilca prenosi:

Potvrđeno da je uhapšen Slaviša Jurošević glavni osumnjičeni za organizovanje napada na Slobodana Vasiljevića
Vasiljević

Izvor Srpskainfo blizak bezbjednosnim agencijama u BiH objasnio je da bi u narednom periodu Juroševiću trebao biti određen ekstradicioni pritvor.

Konačnu odluku o određivanju pritvora Juroševiću donijeće Sud u Solunu.

U Ambasadi BiH u Atini kratko su potvrdili da su obaviješteni o hapšenju državljanina BiH, ali detaljnije informacije nisu navodili.

Slobodan Vasiljević brutalno je pretučen 1. juna uveče ispred Lovačkog doma u Šekovićima. Zbog ovog napada koji je okvalifikovan kao pokušaj ubistva još ranije su uhapšeni Stevan Garić, Miljan Milić, Stefan Radovanović, Nebojša Petković. Milutin Kandić, Goran Čalmić i Nebojša Ozimković.

Uhapšenima je produžen pritvor za još dva mjeseca na zahtjev Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Pritvor je produžen zbog opasnosti da će osumnjičeni pobjeći van granica BiH, te što bi mogli ponoviti krivično djelo, obzirom da su osumnjičeni Milić i Garić još ranije osuđivani zbog istovrsnih krivičnih djela.

Podsjetimo, Slobodan Vasiljević je pretučen nakon sačekuše 1. juna oko ponoći u Šekovićima. Napadači su koristili metalne šipke i tukli su Vasiljevića po glavi i cijelom tjelu.

Vasiljević je zadobio teške i po životne opasne povrede u vidu preloma lobanje, čeone kosti, te preloma po tijelu. U besvjesnom stanju prebačen je u bolnicu u Zvorniku, a zatim u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.
Iako je u prvim danima nakon mučkog napada stanje Vasiljevića bilo neizvjesno, prema posljednjim informacijama, zdravstveno stanje Vasiljevića je stabilno.
Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je nakon napada da se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića.

– Naime, Policijskoj stanici Šekovići oko pet minuta iza ponoći, prijavljeno je da su u Šekovićima, nepoznate osobe fizički napale oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, odakle je upućen na Univerzitetski klinički centar Tuzla na dalje zbrinjavanje. Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog dela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – saopšteno je za Srpskainfo iz Policijske uprave Zvornik.

Mediji u Grčkoj prošle sedmice su objavili da je na granici između Grčke i Severne Makedonije uhapšen Srbin iz BiH. U petak je uhapšeni priveden pred nadležnog tužioca.

Radi se o, 46-godišnjem muškarcu za kojim vlasti u BiH tragaju zbog pokušaja ubistva. Njega su granični policajci identifikovali tokom pasoške kontrole.

Prema informacijama iz grčkog tužilaštva, osumnjičeni je počinio zločin 1. juna, kada je “u dogovoru i zajedno s drugima” napao drugog čoveka. Pojavivši se pred tužiocem, poricao je optužbu rekavši da je “politički motivisana”.

Vjeruje se kako osumnjičeni živi u Beogradu, gde se vraćao nakon odmora sa svojom porodicom u Grčkoj.

Sud u Solunu će narednih dana odlučiti o njegovom izručenju.

Žrtva pokušaja ubistva Slobodan Vasiljević je još ranije prijavio da mu osumnjičeni upućuju pretnje. U ovim pretnjama se navodilo da će Vasiljeviću polomiti lobanju. Pretnje su prijavljene policiji. Policija još uvek pokušava utvrditi motiv brutalnog napada na Vasiljevića. Nakon što se utvrdi pravi motiv napada, trebalo bi očekivati i otkrivanje nalogodavaca pokušaja ubistva koji su još uvek na slobodi.

(srpskainfo)

Podijelite nas :

loading...