Požar progutao Veliku pijacu u Tuzli (FOTO+VIDEO)

Danas oko 11:30 sati došlo je do izbijanja velikog požara na Gradskoj pijaci u Tuzli na dijelu gdje se nalaze štandovi na kojima se prodaje tekstilna roba i obuća.

Požar progutao Veliku pijacu u Tuzli (FOTO+VIDEO)
FOTO: Tuzlanski.ba

Zahvaljujući velikim naporima tuzlanskih vatrogasaca požar je prilično brzo lokalizovan, a mjesto događaja posjetio je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je za medije kazao kako na svu sreću nije bilo nastradalih osoba kao ni teže povrijeđenih osoba. “Izgorili su štandovi na kojima je bila tekstilna roba i obuća.

Moramo sačekati istragu kako bi znali šta je uzrok požara. Za sada nema informacija o tome da je iko ozbiljnije povrijeđen, a pogotovo nema informacije o tome da je neko nastradao. Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla uz podršku Specijane jedinice MUP-a TK uspjela je staviti požar pod kontrolu.  Gradska uprava je tu zajedno sa svim Javnim preduzećima da pomogne koliko Tržnicu pijace Tuzla” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Požar progutao Veliku pijacu u Tuzli (FOTO+VIDEO)

Direktorica Tržnica-pijace d.o.o. Tuzla, Selma Isaković-Ćorić u izjavi za medije je kazala kako se sve dogodilo iznenada i u jako kratkom vremenskom roku.

“Vatra je krenula brzo se širiti još uvijek ne znamo kako i zbog čega. Radnici su pokušali koliko su mogli da to spriječe ali nažalost evo vidite kakvi su prizori nastali” – kazala je Selma Isaković-Ćorić.

Nezvanično saznajemo da se prije požara začula eksplozija nakon čega se vatra velikom brzinom počela širiti pijacom. Uviđajem rukovodi Tužilaštvo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji sa MUP-om TK.

(Tuzlanski.ba)

Podijelite nas :