Poznato sa kojom količinom cigareta su pali zvornički “šverceri” u Goraždu

Za samo dva dana zaplijenjeno 17.140 kutija cigareta, ukupne vrijednosti oko 77.000 KM na području Goražda.

Poznato sa kojom količinom cigareta su pali zvornički "šverceri" u Goraždu

Zahvaljujući saradnji i razmjeni operativnih podataka sa SIPA-om, MUP BPK Goražde sve češće prekida rute nelegalne prodaje cigareta. Za samo dva dana visokoakciznim proizvodima za samo dva dana, u utorak i srijedu, službenici policije goraždanskog MUP-a zaplijenili su 17.140 kutija cigareta, čija je ukupna vrijednost oko 77.000 KM.

– Nakon akcije koju je 22. marta provela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), u kojoj su učestvovali i pripadnici MUP-a BPK, kada je pronađena i oduzeta određena količina cigareta bez akciznih markica, Uprava policije MUP-a Goražde sačinila je poseban plan sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela iz oblasti nedozvoljene trgovine akciznim robama.
U utorak pripadnici policije su zaustavili dva motorna vozila – Audi Q7 i Škodu Octaviju te pregledom utvrdili da prevoze oko 7.990 kutija cigareta, različite marke, bez akciznih markica.

Na istoj lokaciji, a radi se o ulici 22. maj na magistralnom putu M20, u srijedu je zaustavljeno kombi vozilo. Nakon izvršenog detaljnog pregleda otkriveno je 9.150 kutija cigareta – kazao nam je šef Ureda komesara policije BPK Emko Rizvanović.

Dvije osobe uhapšene prvog dana su iz Zvornika, a vozač kombija je iz Foče. Sva trojica su predata Upravi za indirektno oporezivanje. Tužilaštvo BiH naložilo je istragu zbog krivičnog djela nedozvoljene trgovine akciznim robama.
(Avaz)

Pročitaj i ovo...
Loading...