Lišeno slobode lice zbog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik povodom fizičkog napada na policajce u jednom od lokala na području Milića. U saopštenju se navodi:

Pravio probleme u kafiću, nakon što je stigla policija, napao na pripadnika Policijske uprave Zvornik
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lice inicijala B.S. (1960) iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi da lice B.S. narušava javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu u Milićima, zatekli osumnjičenog koji je nastavio sa upućivanjem prijetnji ispoljavajući agresivno ponašanje i prema policijskim službenicima.

Prilikom lišenja slobode i preduzimanja svih zakonskih radnji, lice B.S. je fizički napalo jednog policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede. Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

U toku proteklih pet mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala jedan slučaj napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(zvornicki.ba)