Kompanija „Alumina“ prethodnog dana je dodijelila 46 paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica sa područja grada Zvornika.

Praznične paketiće za djecu siromašnijih porodica Zvornika obezbjedila "Alumina" (FOTO)

Ovom akcijom, koja je realizovana u saradnji sa zvorničkim Centrom za socijani rad, obuhvaćeno je 12 porodica iz 11 naseljenih mjesta, od Zelinja do Pilice, koje imaju od troje do sedmoro djece.

Član menadžmenta „Alumine“ Stevo Savić rekao je da je kompanija odlučila da u ove praznične dane obraduje djecu iz socijalno najranjivijih kategorija.

Savić je istakao da su paketići, zahvaljujući zvorničkom Centru za socijalni rad, doprli do one djece koja će se najviše obradovati prazničnim poklonima.

Praznične paketiće za djecu siromašnijih porodica Zvornika obezbjedila "Alumina" (FOTO)
Ističući da kompanija, uprkos specifičnim uslovima poslovanja, nastoji da se ponaša društveno-odgovorno, Savić je rekao da su praznični paketići za djecu čije su porodice slabijeg materijalno stanja samo dio humanih akcija koje provodi ovaj kolektiv.

– Djeca su nada i budućnost ovog društva i zato je logično da ih i sa ovim poklonima obradujemo da se osjećaju srećno i zadovoljno i da mladost prvode bezbrižno – rekao je Savić.

Predstavnik zvorničkog Centra za socijalni rad Nikola Drobnjak rekao je da je akcija kompanije „Alumina“ da obezbijedi praznične paketiće za djecu iz siromašnih porodica jako bitna i za ovaj centar, a naročito za djecu kojoj su namijenjena.

Praznične paketiće za djecu siromašnijih porodica Zvornika obezbjedila "Alumina" (FOTO)

Zahvalivši se „Alumini“ na izuzetno bogatim paketićima, Drobnjak je dodao da će djeca, koja su najranjivija kategorija stanovništva, radosna dočekati ovaj praznik.

On je podsjetio da Centar za socijalni rad ima oko 130 korisnika socijalne pomoći, zatim blizu hiljadu korisnika tuđe njege i pomoći, te oko 300 djece koja imaju pravo na dječiji dodatak.

Prazničnim poklon paketima menadžment kompanije „Alumina“ obradovao je, između ostalih, i porodicu Cvijana i Slađane Mijić iz sela Malešić, koji imaju sedmoro djece, uzrasta od jedne do 10 godina.

– Srećni smo što imamo sedmoro zdrave djece. To je za nas najveće bogatstvo. Živimo teško, ali borimo se za našu djecu – rekao je Cvijan, ne skrivajući zadovoljstvo u ime svoje porodice što su im, uoči pravoslavne Nove godine, stigli slatki darovi iz najvećeg zvorničkog kolektiva.

Praznične paketiće za djecu siromašnijih porodica Zvornika obezbjedila "Alumina" (FOTO)
Inače, kompanija „Alumina“ je obezbijedila oko 850 novogodišnjih i božićnih paketića koji su podijeljeni djeci radnika ovog kolektiva, zatim svim mališanima koji borave u fabričkom vrtiću, dok je jedan broj paketića namijenjen i u humanitarne svrhe.

U okviru „Alumine“ postoji i fabrički vrtić u kojem boravi 150 mališana, uglavnom djece radnika „Alumine“, ali i djece iz Zvornika i okolnih mjesta.

Privredno društvo „Alumina“ trenutno zapošljava oko 1.550 radnika, među kojima je svaki treći zaposleni mlađi od 35 godina.

(Služba za odnose s javnošću kompanije „Alumina“)