U okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ Gradske uprave Zvornik komunalni policajci su družili se s mališanima u Dječijem vrtiću „Naša radost“ sa kojim su razgovarali o ekološkim temama.

Predavanje za djecu vrtića o očuvanju prirode i okoline

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić i komunalni policajac Snežana Sandić podsjetili su da je ovo treća godina kako sprovode edukativna predavanja u vrtiću, dodavši da se rezultati rada sa najmlađim Zvorničanima iz prethodnih godina i te kako vide.

“Govorili smo o ekologiji, o zaštiti javnih površina – parkića i igrališta, o komunalnom redu, odnosno o tome šta je dozvoljeno, a šta nije, kao i o tome kako zasaditi nove sadnice ” rekao je Pisić koji je dodao da će djeci u školama pričati i o reciklaži.

Direktor vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da su ovakva predavanja veoma važna, jer se na taj način kod djece podiže svijest o zaštiti životne sredine.

” Ovo je jedna dobra saradnja između Komunalne policije i djece gdje mališani kroz razgovor sa komunalnim policajcima dolaze do novih saznanja, ali i mi odrasli od njih mnogo možemo da naučimo ” rekao je Stanković.

Predavanje za djecu vrtića o očuvanju prirode i okoline

U organizaciji Komunalne policije grada Zvornika ovakva predavanja biće održana i u vrtiću „Neven“, te za učenike od prvog do petog razreda u svim osnovnim školama u na teritoriji grada.

Mališani vrtića će već u petak u okviru Kampanje „April mjesec čistoće“ zasaditi nove sadnice na zvorničkoj tvrđavi Kula Gradu.