Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Predstava „Identitluk“ gostuje ovog ponedjeljka u Zvorniku


Prati novosti i na fejsbuku!

Nakon nekoliko izuzetno uspješnih izvođenja u Hercegovini, predstava u režiji Tanje Miletić Oručević „Identitluk“ u nedjelju 16.02. stiže u BKC Živinice, nakon čega će biti izvedena u Zvorniku (17.02. Dom Omladine sa poćetkom u 20 sati) i Bijeljini (18.02. Centar za kulturu Semberija). Ulaz u svim gradovima će biti besplatan, uz obavezno preuzimanje gratis ulaznica prije predstave.

ident nastlo

Ova predstava je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, a na svakoj dosadašnjoj izvedbi tražila se karta više. Komad je nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog Narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih. Na satiričan način predstava propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu te otvara pitanja koja podstiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava „Identitluk“ gostuje ovog ponedjeljka u Zvorniku

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Dramaturgija: Dragan Komadina; Scenografija i kostimografija: Sabina Trnka; Autor muzike: Husein Oručević.

Do kraja februara, “Identitluk” će još jednom biti prikazan u Hrvatskom Narodnom kazalištu u Mostaru (24.02.) nakon čega će biti objavljeni novi datumi igranja.

Sve informacije o predstavi dostupne su na oficijelnoj Facebook stranici Identitluk

Oficijelni video pronađite na linku

 (promotivni tekst)

Podijelite nas :

loading...