Predstavnici Koalicije Za pozitivan Zvornik posjetili Stolac

Predstavnici Koalicije Za pozitivan Zvornik, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, posetili su Stolac realizujući aktinosti kojima se promovišu susreti i razgovori mladih. Iz Koalicije Za pozitivan Zvornik učesnici susreta su mladi iz MFS-Emmausau i Omladinskog kluba u Zvorniku.

Predstavnici Koalicije Za pozitivan Zvornik posjetili Stolac

Oni, njih dvadestoro, su posjetili Udruženje građana „Koraci mladosti“ u Stocu i razgovarali o aktivnostima i projektima u kojima učestvuju mladi iz Stoca i Zvornika. Na sastanku je predstavljen rad Koalicije, a mladi su razmenili i informacije o interesovanjima i problemima s kojima se susreću u ovim sredinama. Razmenjena su iskustva i ideje, praktično znanje o načinima na koji se mladi aktivnije mogu uključiti kako bi poboljšali svoj položaj. Mladim članovima Koalicije Za pozitivan Zvornik domaćini iz Stoca su upriličili obilazak starog grada i nekropole stećaka.

Posjeta Stocu Koalicije Za pozitivan Zvornik nije bila samo upoznavanje mladih Zvorničana sa mnogim kulturno-historijskim znamenitostima ovog grada, već je imala i humanitarni karakter. Predstavnici Koalicije iskoristili su priliku da upoznaju i posjete jednu osmočlanu porodicu i da uz humanitarni paket, koji je prikupila članica Koalicije MFS-Emmaus, pruže podršku jednoj socijalno ugroženoj porodici.

Članovi Folklorne sekcije MFS-EMMAUS-a posjetili Udruženje građana „Koraci mladosti“ u Stocu

Polaznici Folklorne sekcije MFS-Emmaus-a iz Zvornika u četvrtak su se pridružili članovima Koalicije za pozitivan Zvornik posjetili Udruženje građana „Koraci mladosti“ u Stocu. Ovom prilikom održan je sastanak na kojem su razmjenjene informacije o aktivnostima i projektima u kojima učestvuju mladi iz Stoca i Zvornika.

Razgovarano je i o problemima sa kojima se susreću mladi u ovim sredinama, te načinima na koji se mogu prevazići. Domaćini su upriličili obilazak starog grada i nekropole stećaka te upoznavanje mladih Zvorničana sa mnogim kulturno-historijskim znamenitostima Stoca.

Sve aktivnosti realizirane su uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Humanost i ljepota zaista očaraju dušu, iako je ljepota prolazna i u njoj uživamo dok traje, humanost i solidarnost nije prolazna ali je ipak promjenjiva. Kada jednom stanete na prag humanosti nikako ne idete korak nazad i kao jedina dozvoljena droga uvijek vas vuče da budete bolji i aktivniji, sve jače i više.

Predstavnici Koalicije Za pozitivan Zvornik posjetili Stolac

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...