Preduzetnici opštine Mali Zvornik, čije se radnje nalaze u blizini graničnog prelaza “Stari most” održali su ovog petka 10.januara sastanak sa predstavnicima opštine Mali Zvornik, grada Zvornika te predstavnicima izvođača radova, firme Enikon gradnja.

Preduzetnici iz Malog Zvornika izrazili nezadovoljstvo dinamikom radova na pješačkom mostu

“Poteškoće u poslovanju preduzetničkih radnji koje su nastale zatvaranjem i uređenjem pješačkog mosta, su velike. Ne znamo šta ćemo sa radnicima, da li da radimo ili ne? Izvođač radova nam je danas objasnio tehničke razloge i dinamiku posla. Dobili smo informaciju da je rok za završetak 27 avgust, a oni će se potruditi da to ubrzaju”, rekao je Miladin Jurošević, privrednik iz Malog Zvornika.

Bojana Tomić, takođe privrednik iz Malog Zvornika kaže da je za ova četiri mjeseca dvadeset ljudi ostalo bez posla.”Mi smo se spremili za tri mjeseca obustave mosta. Banka i Uprava prihoda ne pitaju da li će most biti otvoren, oni traže novac. Mi smo danas tražili konkretan datum otvaranja graničnog prelaza i dobili smo odgovor, a to je 27. avgust. Mislim da se ovom problemu trebalo pristupiti mnogo ozbiljnije, mišljena je Bojana Tomić.

Miroslav Lazarević, direktor Enikon gradnje, firme koja je zadužena za radove na starom mostu kaže da je na donjem pojasu ostalo još deset posto radova, nakon kojih bi most otvorili za pješački saobraćaj. Da bi se završio taj posao potrebno je još tri nedelje lijepog vremena, istakao je Lazarević. Pored donjeg, ostao je i gornji pojas, da ispjeskarimo, zatim ofarbamo i asflatiramo most, dodao je on.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, obećao je da će privrednici jednim dijelom biti oslobođeni plaćanja obaveza prema opštini Mali Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je rekao da, prema dobijenim informacijama od nadzora, radovi na mostu teku normalnom dinamikom imajući u vidu da su i vremenski uslovi bili idelani, radi se kvalitetno i okvirna dinamika radova se poštuje.

Izvođač je u posao uveden 27 avgusta prošle godine, a rok za izvođenje radova je godinu dana od uvođenja u posao.

(Radio Osvit)