Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da će se Vlada Srpske u potpunosti držati donijetih zaključaka u vezi sa prodajom svojih potraživanja u zvorničkoj Fabrici glinice “Birač” i da će ih prodati samo onoj kompaniji koja prihvati te zaključke.

Premijer Višković najavio prodaju Alumine
Premijer Višković

Višković je istakao da su neki od tih zaključaka da novi vlasnik ne može da otuđi ili proda zvornički gigant u narednih 10 godina, da ne može da otpušta radnike, da je spreman da uloži 50 miliona evra, da mora da ispoštuje sve ugovore sa dobavljačima i po pitanju rude i ostalih sirovina, kao i da u narednih nekoliko godina riješi branu crvenog mulja koja potencijalno može da bude opasnost, te da se obaveže da će da ulaže u putnu infrastrukturu na bazi kredita, u bankarski sektor i turizam.

“Ako ti zaključci budu prihvaćeni, idemo u realizaciju. Mi smo poslali kompaniji `Batagon` memorandum o poslovnoj saradnji, a oni ako prihvate zaključke – idemo u pregovore o prodaji potraživanja Vlade Srpske”, naveo je Višković.

On je, kako prenosi Srna, istakao da je upoznat da je “Batagon” kupio hotel “Bistrica” na Jahorini i da je zainteresovan za kupovinu Pavlović banke.

(rtvBN)