Preminuo Brano Lukić vlasnik kompanije "Keso promet "Brano Lukić vlasnik kompanije “Keso promet” d.o.o.  iznenada je preminuo u svojoj pedesetoj godini života. Ovo je veliki gubitak za grad Zvornik i cijelu regiju. Kompanija “Keso promet” je pored lanca benzinskih pumpi u regiji Birča, imala i tvornicu za proizvodnju PVC stolarije, a odnedavno i obnovljenu tvornicu za proizvodnju brašna i pekarskih proizvoda “Žitopromet” u Karakaju.

Prema nezvaničnim informacijama, zdravstvene komplikacije preminulog Lukića nastale su poslije lakšeg sudara, poslije manje saobraćajne nesreće povrijeđenom je ukazana medicinska pomoć, ali se stanje poslije otpuštanja ubrzo pogoršalo, nastala je temperatura, poslije toga je došlo do upućivanja na bolničko liječenje. Nažalost nastala je sepsa i trovanje krvi od čega je Brano Lukić  i preminuo.

Sahrana je 20.01.2017.g. u Tršiću.

Portal zvornicki.ba ovim putem izražava najsikrenije saučešće porodici Lukić i svim uposlenicima kompanije “Keso promet”. Ovo je zasigurno nenadoknadiv gubitak za grad Zvornik.

(zvornicki.ba)