Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je Zvorničanki Gordani Mihajlović koja je najbolja u svojoj generaciji na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prijem za Gordanu Mihajlović studenta generacije na Pedagoškom fakultetu, Tadija Matić propustio prijem zbog priprema za olimpijaduNa prijemu za studenta generacije gradonačelnik je rekao da je ona dobar primjer za sve mlade ljude da idu putem uspjeha kao ona, da ostvaruju dobre rezultate, da se usavršavaju i da jednog dana postanu generacija koja će svoju sredinu mijenjati na bolje.

– Ovo je još jedno u nizu priznanja i našem gradu, kada vidimo kako naša djeca postižu sjajne rezultate. To je satisfakcija za sve one koji rade u sistemu obrazovanja u Zvorniku, od vrtića do Tehnološkog fakulteta, to je satisfakcija i za Vladu Republike Srpske, jer smo više od 10 miliona KM uložili u posljednjih 12 godina da bi stvorili bolje uslove za obrazovanje i usavršavanje naših mladih sugrađana – rekao je gradonačelnik koji je Gordani uručio novčanu nagradu.

Mihajlović je istakla da joj je velika čast što je gradonačelnik upriličio prijem za nju i poručila svima da postižu dobre rezultate na fakultetu zato što to vrijedi i što se cijeni. Zanimljivo je da su i prije četiri godine se susreli gradonačelnik i Mihajlović koja je tada bila nosila Vukove diplome nakon završene srednje škole.

Zbog priprema za Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu današnjem prijemu nije prisustvovao Tadija Matić, učenik devetog razreda OŠ „Sveti Sava“, koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju iz matematike na nivou BiH, te prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz fizike.

O priprema koje mladi Tadija prolazi, medijima se obratio njegov otac jednim simpatičnim pismom koje prenosimo u potpunosti:

Ukoliko budete prenosili vijest o prijemu vukovaca osnovnih škola i pobjednika sa takmičenja kod Gradonačelnika Zvornika i ako u tekstu budete pominjali Tadiju Matića i njegovo odsustvo zbog priprema za Juniorsku balkansku olimpijadu iz matematike na Kipru ove godine, zamolio bih Vas da naznačite da se pripreme vrše na Prirodnomatematičkom fakultetu u Sarajevu u trajanju od dva puta po 7 dana (svaki dan 7 h rada ili preko 9 školskih časova) i da ih volonterski obavlja Udruženje matematičara Kantona Sarajevo. Ovo udruženje je jedino koje vrši pripreme takmičara iz BiH za sva evropska i svjetska takmičenja i treba ih pohvaliti za nesebično zalaganje i profesionalan rad.
Srdacan pozdrav.
Roditelji Tadije Matic

I mi ovim putem pohvaljujemo Udruženje matematičara Kantona Sarajeva, kao i zvorničku djecu koja ime ovog grada prezentuju širom cijelog svijeta.

gordana mihajlovic

(Zvornicki.ba)